Γρήγορο & Θρεπτικό Βραδινό
Θέλετε ένα γρήγορο και θρεπτικό βραδινό μετά από μία δύσκολη μέρα στην δουλειά;
Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή!
Μας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, φυτοστερόλες και πολλά άλλα.
Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :
Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας |
25 γρ. |
Φυτικές ίνες |
45% των ημερήσιων αναγκών |
Φυτοστερόλες |
44,4 mg |
Βιταμίνη Κ |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Α |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Φυλλικό Οξύ |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β2 |
71% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Ε |
62% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη C |
49% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγγάνιο |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Σελήνιο |
72% των ημερήσιων αναγκών |
Ασβέστιο |
49% των ημερήσιων αναγκών |
Σίδηρος |
47% των ημερήσιων αναγκών |
Διατροφικη Ετικέτα (ανά μερίδα) | |
Θερμίδες | 389 Kcals |
Πρωτεΐνη | 25 γρ |
Λιπαρά | 25 γρ |
Υδατάνθρακας | 22 γρ |
Φυτικές Ίνες | 11 γρ |
Η Συνταγή
Μερίδες | 1 |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5 λεπτά |
Χρόνος Σύνθεσης | 25 λεπτά |
Συνολικός Χρόνος | 30 λεπτά |
Υλικά
- 2
φρέσκα αυγά
- 1/2
κρεμμύδι
, κομμένο σε χονδρά κομμάτια - 1/2
ντομάτα
, σε μεγάλα κομμάτια - 2 φλ.
σπανάκι σε φύλλα
κατεψυγμένο (δεν χρειάζεται απόψυξη) - 1 κ.σ.
ελαιόλαδο
- 1 κ.γ.
ρίγανη
- 1/2 κ.γ.
αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, 1 κ.γ. ρίγανη και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το ανακατεύουμε μία φορά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του για περίπου 10 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας την σπάτουλα, δημιουργούμε μία τρύπα στην μέση του τηγανιού και προσθέτουμε τα δύο αυγά.
Έξυπνο tip: Για αποφυγή ατυχημάτων, σπάστε τα αυγά σε ένα μπολάκι και μετά προσθέστε τα στο τηγάνι. Σε κανέναν δεν άρεσε ποτέ τα αυγά με τσόφλι! - Πασπαλίστε τα αυγά με λίγο αλάτι και κλείστε το καπάκι για περίπου 3 λεπτά.
Έξυπνο Tip: Αν το τηγάνι δεν έχει καπάκι, σκεπάστε το με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο - Ξεσκεπάστε και αφήστε τα αυγά να μαγειρευτούν σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά για περίπου άλλα 3 λεπτά ή μέχρι να είναι μαγειρεμένα στο βαθμό της αρεσκείας σας.
- Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και με προσοχή μεταφέρετε με μία μεγάλη σπάτουλα πρώτα τα αυγά και μετά τα λαχανικά περιμετρικά.
Καλή όρεξη!
Συνδυάστε το με λίγες φέτες αβοκάντο για ένα ακόμα πιο θρεπτικό γεύμα!
Είναι καλό να ξέρουμε ότι:
Τα αυγά έχουν πολλά καλά θρεπτικά συστατικά
αλλά προτείνεται να καταναλώνουμε λιγότερο από 6 αυγά (κρόκους) την εβδομάδα για να μην υπερβαίνουμε το συνιστώμενο όριο κατανάλωσης χοληστερίνης- Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ότι
συνδυασμό λαχανικών
υπάρχει στο ψυγείο σας, όπως σπανάκι, ρόκα, κολοκυθάκι ή καρότο