Θρεπτικό και νόστιμο
Φτιάξτε σπανακόρυζο με φρέσκο ή κατεψυγμένο σπανάκι και συνδυάστε με τυρί φέτα ή γιαούρτι για ένα πλήρες γεύμα.
Μπορεί να είναι απλό γευμα αλλά προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά!
Η Συνταγή
Μερίδες | 4 |
Συνολικός Χρόνος | 30′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 25′ |
Υλικά
- 1 κιλό
Σπανάκι
, φρέσκο ή κατεψυγμένο - 1 μεσαίο
Κρεμμύδι
, ψιλοκομμένο - 2
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
, ψιλοκομμένα - 2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
- 1/2 φλ.
Ρύζι Basmati
ή μακρύκοκο - 1 φλ. φυσικό
ζωμό Λαχανικών
(ή 1 κύβο λαχανικών + 1 φλ. χλιαρό νερό) - 1/2 ματσάκι
φρέσκο Άνηθο
, ψιλοκομμένο Χυμός ενός Λεμονιού
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής.
Οδηγίες
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαραθεί (ή να ζεσταθεί αν είναι κατεψυγμένο) ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Όταν μαλακώσει το σπανάκι και μπορούμε να ανακατέψουμε εύκολα τα περιεχόμενα της κατσαρόλας, προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, στύβουμε το λεμόνι και σερβίρουμε
- Αλατοπιπερώνουμε αναλόγως.
Καλή όρεξη!