Κυρίως πιάτο ή σαλάτα ημέρας, δείτε το κουνουπίδι αλλιώς!

Πείτε το vegan κυρίως πιάτο ή μία διαφορετική σαλάτα. Είναι νόστιμο, θρεπτικό και πανεύκολο στην προετοιμασία!

Δείτε το βίντεο!

 

Διατροφική Ετικέτα (1/4 κουνουπιδιού)
Θερμίδες 104 Kcals
Λιπαρά 6 γρ
Υδατάνθρακες 13 γρ
Πρωτείνες 3 γρ

 

Η Συνταγή

 

Μερίδες 4
Συνολικός Χρόνος 50′
Χρόνος Προετοιμασίας 10′
Χρόνος Μαγειρέματος 20′
Θέση Φούρνου κάτω
Χρόνος Καθαρίσματος 0!

 

 

Υλικά

  • Κουνουπίδι, 1 μέτριου μεγέθους (αν είναι μεγάλο, αυξήστε τον χρόνο μαγειρέματος)
  • Μουστάρδα, 3 κ.σ.
  • Ελαιόλαδο, 1,5 κ.σ.
  • Ρίγανη, 1,5 κ.γ.
  • Θυμάρι, 1,5 κ.γ.
  • Κόλιανδρος, 1,5 κ.γ.
  • Κύμινο, 1,5 κ.σ.
  • Μέλι, 1 κ.σ.
  • Αλάτι, 1,5 κ.γ
  • Χυμός λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Tip:  Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C
  2. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί
  3. Βγάζουμε τα εξωτερικά φύλα του κουνουπιδιού και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη βάση του ώστε να μπορεί να κάτσει όρθιο. Προσεκτικά, με ένα μικρό μαχαίρι “σκάβουμε” λίγο παραπάνω στη βάση, δημιουργώντας μία τρύπα, για να μαγειρευτεί πιο γρήγορα στο κουνουπίδι
  4. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μέλι και όλα τα μπαχαρικά και πασαλείβουμε το κουνουπίδι
  5. Το τοποθετούμε στο ταψί, στη κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε για 40 λεπτά συνολικά.
  6. Στα τελευταία 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με λεμόνι

Καλή όρεξη!