Φτιάξτε μία αλμυρή λιχουδιά σε μόνο 30 λεπτά!

Τα ψητά λαχανικά είναι ο βασιλιάς των λαχανικών. Ο φούρνος (ή το γκριλ) τα καραμελώσουν και δίνουν μία βαθιά γεύση που είναι ακαταμάχητη.

Επίσης, είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτείτε όλα αυτά τα λαχανικά στο ψυγείο που έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμα να πεταχτούν! Πειραματιστείτε με πιπεριές, μανιτάρια, μελιτζάνα, κολοκυθάκια ακόμα και τοματίνια και κρεμμύδια!

Η Συνταγή

 

Μερίδες 2
Συνολικός Χρόνος 30′
Χρόνος Προετοιμασίας 5′
Χρόνος Μαγειρέματος 20-25′
Θέση Φούρνου μεσαία
Χρόνος Καθαρίσματος 0!

 

Υλικά

  • Διάφορα λαχανικά, 4 φλ. π.χ. πολύχρωμες πιπεριές, κολοκυθάκι, μελιτζάνα κ.α.
  • Ελαιόλαδο, 1 κ.σ.
  • Ξύδι, 1 κ.σ. π.χ. κόκκινο, μηλόξυδο ή βαλσάμικο
  • Μπαχαρικά 1 κ.γ., π.χ. θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο ή πάπρικα
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip:  Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 200C, στη ρύθμιση του αέρα
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια μπουκιάς
  3. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τα λαχανικά
  4. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, κάποιο μπαχαρικό και αλάτι
  5. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα στις άκρες. Στη μέση του ψησίματος, ανακατεύουμε.
  6. Όταν ακόμα είναι ζεστά, πασπαλίζουμε με το ξύδι της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  7. Πετάμε τη λαδόκολλα και γλιτώνουμε το καθάρισμα!

Καλή όρεξη!