Φτιάξτε μία αλμυρή λιχουδιά σε μόνο 30 λεπτά!
Τα ψητά λαχανικά είναι ο βασιλιάς των λαχανικών. Ο φούρνος (ή το γκριλ) τα καραμελώσουν και δίνουν μία βαθιά γεύση που είναι ακαταμάχητη.
Επίσης, είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτείτε όλα αυτά τα λαχανικά στο ψυγείο που έχουν μαλακώσει και είναι έτοιμα να πεταχτούν! Πειραματιστείτε με πιπεριές, μανιτάρια, μελιτζάνα, κολοκυθάκια ακόμα και τοματίνια και κρεμμύδια!
Η Συνταγή
Μερίδες | 2 |
Συνολικός Χρόνος | 30′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 20-25′ |
Θέση Φούρνου | μεσαία |
Χρόνος Καθαρίσματος | 0! |
Υλικά
Διάφορα λαχανικά
, 4 φλ. π.χ. πολύχρωμες πιπεριές, κολοκυθάκι, μελιτζάνα κ.α.Ελαιόλαδο
, 1 κ.σ.Ξύδι
, 1 κ.σ. π.χ. κόκκινο, μηλόξυδο ή βαλσάμικοΜπαχαρικά
1 κ.γ., π.χ. θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο ή πάπρικα- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 200C, στη ρύθμιση του αέρα
- Κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια μπουκιάς
- Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τα λαχανικά
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, κάποιο μπαχαρικό και αλάτι
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα στις άκρες. Στη μέση του ψησίματος, ανακατεύουμε.
- Όταν ακόμα είναι ζεστά, πασπαλίζουμε με το ξύδι της επιλογής μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Πετάμε τη λαδόκολλα και γλιτώνουμε το καθάρισμα!
Καλή όρεξη!