Η πιο απλή σούπα του χειμώνα
Μία σούπα εύκολη και γρήγορη (χρειάζεστε περίπου μισή ώρα!). Μία μερίδα έχει μόνο 210 θερμίδες ενώ προσφέρει φυτικές ίνες (15% των ημερήσιων αναγκών)και είναι πλούσια σε βιταμίνη Α (>100% των ημερήσιων αναγκών), Κ (35% των ημερήσιων αναγκών) και μαγγάνιο (23% των ημερήσιων αναγκών).
Είναι ιδανική γι’ αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και ψάχνουν ελαφριές λύσεις χωρίς να στερούνται την ποσότητα. Συμπληρώστε με γιαούρτι ή τυρί φέτα για ένα πλήρες γεύμα.
Διατροφική Ετικέτα | |
Θερμίδες | 209 Kcals |
Λιπαρά | 14 γρ |
Υδατάνθρακες | 21 γρ |
Φυτικές Ίνες | 4 γρ (15%) |
Πρωτείνες | 2 γρ |
Η Συνταγή
Μερίδες | 3 |
Συνολικός Χρόνος | 35′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 30′ |
Υλικά
- 1
Πράσο
- 1 ξερό
Κρεμμύδι
- 2
Καρότα
- 1 μικρή
Πατάτα
- 1 μικρή
Γλυκοπατάτα
- 1,5 κ.σ. + 1,5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. + 2 κ.σ.
Κόκκινο ξύδι
- 5-6 σταγόνες
Worcestershire sauce
- 1 κ.σ.
Κουρκουμάς
- 1 κ.σ.
Ζωμό
σκόνη (ή 1 κυβάκι, προτιμήστε βιολογική ποικιλία) - 5-6 Σχοινόπρασα, ψιλοκομμένα
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή
Οδηγίες
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε 1,5 κ.σ. λάδι και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν (χωρίς να μαυρίσουν) για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά
- Σβήνουμε με 2 κ.σ. ξύδι (ή κρασί), προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει τα λαχανικά και τον ζωμό σε σκόνη (αν έχετε φυσικό ζωμό, αντικαταστήστε το νερό και μη βάλετε έτοιμη σκόνη, θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο και θρεπτικό). Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, με κλειστό καπάκι, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαλακώσει.
- Κλείνουμε το μάτι και αφού σταματήσει ο βρασμός, τα αλέθουμε με μπλέντερ χειρός κατευθείαν στη κατσαρόλα ή σε επιτραπέζιο μπλέντερ επιστρέφοντάς τα στη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό (εγώ πρόσθεσα 3 φλιτζάνια) μέχρι να φτάσουμε στην πυκνότητα που θέλουμε
- Προσθέτουμε τον κουρκουμά, 1,5 κ.σ. λάδι, 2 κ.σ. ξύδι, σταγόνες από τη worcestershire sauce και αλατίζουμε αναλόγως
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο
Καλή όρεξη!