Εύκολο, και υγιεινό comfort food

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πίτσα, σε μόνο 20 λεπτά;

Για να είμαστε ειλικρινής, η ζύμη που σας παρουσιάζουμε είναι τύπου flatbread, αλλά τα μόνο 20 λεπτά που χρειάζεται για να το φτιάξετε κερδίζουν!

Μπορείτε να τη φτιάξετε είτε με αλεύρι ολικής είτε με λευκό ή ακόμα να φτιάξετε δύο πίτσες για να ευχαριστήσετε όλα τα γούστα (φυσικά προτιμάμε την ολικής για τα πρόσθετα οφέλη)

Η Συνταγή

 

Πίτσα 2 ατομικές πίτσες
Συνολικός Χρόνος 20′
Χρόνος Προετοιμασίας 8′
Χρόνος Μαγειρέματος 12′
Θέση Φούρνου μεσαιο

 

 

Υλικά

Υλικά για ζύμη
Αλεύρι ολικής άλεσης (ή λευκό), 1 φλ.
Baking soda, 1 κ.γ. (ή χρησιμοποιήστε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
Ελαιόλαδο, 2 κ.γ. (προαιρετικά)
Νερό (ή όσο πάρει για να σχηματιστεί η ζύμη), 1/3 φλ. + 2 κ.σ.
Αλάτι, 1 πρέζα

Υπόλοιπα υλικά:
Ντομάτα σάλτσα
Φρέσκια μοτσαρέλα σε κόμματα ή τριμμένο τυρί
Λαχανικά: όπως πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες κ.λπ.
Μπαχαρικά (μετά το ψήσιμο): Μπούκοβο, ρίγανη κ.λπ.

Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

    1. Ανάβουμε τον φούρνο στον αέρα και κάτω αντίσταση στους 200-220C και αφήνουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε στη μεσαία θέση να ζεσταθεί
    2. Σε ένα μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και αναμιγνύουμε σε χαμηλή προς μέτρια ένταση μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη (μπορείτε να φτιάξετε πρώτα μία ζύμη με λευκό αλεύρι και μετά μία ζύμη ολικής όπως στο βίντεο)
    3. Αλευρώσουμε τον πάγκο της κουζίνας και μεταφέρουμε τη ζύμη
    4. Απλώνουμε τη ζύμη με έναν πλάστη (ή ένα μπουκάλι κρασί). Σιγουρευτείτε να αλευρώνετε την επιφάνεια και τη ζύμη στην περίπτωση που κολλάει
    5. Βγάζουμε με προσοχή το ταψί πάνω σε πυρίμαχη επιφάνεια, απλώνουμε μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη ζύμη. Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο για 6 λεπτά
    6. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα υλικά που θέλουμε να προσθέσουμε στην πίτσα
    7. Βγάζουμε ξανά το ταψί πάνω στα πυρίμαχη επιφάνεια, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τριμμένο τυρί και τα υλικά της αρεσκείας σας
    8. Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο, στη μεσαία θέση, και γυρνάμε την ένδειξη σε αέρα και γκριλ (ή επάνω αντίσταση) για 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες της ζύμης και λιώσει το τυρί
    9. Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με μπαχαρικά και αν θέλετε λίγη φρέσκια ρόκα

      Καλή όρεξη!