Για αυτούς που βαρέθηκαν να τρώνε το ίδιο “ψωμί” κάθε μέρα
- Σας αρέσει να δοκιμάζετε καινούριους συνδυασμούς στη κουζίνα;
- Θέλετε να αντικαταστήσετε το ψωμί ή τα κρακεράκια σας στο πρωινό ή σνακ;
- Ψάχνετε καινούριους τρόπους να τρώτε γλυκοπατάτα;
Σας έχουμε τη λύση! Χρησιμοποιείστε τη γλυκοπατάτα ως… ψωμί! Μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, μπορείτε να ψήσετε φέτες από γλυκοπατάτα και να τις απολαύσετε με όποιο συνδυασμό θέλετε!
Απολαύστε το με:
- Τυρί κρέμα, τόνο, φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και ρίγανη
- Αβοκάντο, αυγό, τοματίνια και σπόρους chia
- ή ακόμα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα!
Η γλυκοπατάτα είναι ανώτερη διατροφικά από το ψωμί αφού δεν είναι επεξεργασμένου ούτε στο ελάχιστο, περιέχει φυτικές ίνες, εντυπωσιακή ποσότητα βιταμίνης Α (εξού και το χρώμα της) και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.
Επίσης είναι ιδανικό «ψωμί» γι’ αυτούς που αποφεύγουν τη γλουτένη αφού η γλυκοπατάτα δεν περιέχει γλουτένη.
Η Συνταγή
Μερίδες | 1 |
Συνολικός Χρόνος | 10′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | ~3′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 6-7′ |
Υλικά
- Γλυκοπατάτα
- Για το γαρνίρισμα: ό,τι υλικά θέλετε!
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Πλένουμε τη γλυκοπατάτα και την σκουπίζουμε καλά
- Την κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου 1 δάχτυλο
Tip: μπορείτε να την κόψτε είτε σε ροδέλες είτε μακρόστενα, από τη μία άκρη στην άλλη, για μεγαλύτερες φέτες - Τοποθετούμε τις φέτες στο τηγάνι για 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως
Tip: αν σας ενοχλούν τα μαύρα σημάδια που θα δημιουργηθούν, μπορείτε να τα απομακρύνετε με ένα μαχαίρι ή αν κρυώσει ξεφλουδίστε τα με τα χέρια σας - Στολίστε με ό,τι υλικά θέλετε και καλή όρεξη!