Θέλετε ένα πλήρες γεύμα σε μόνο 30 λεπτά;

 

Ακολουθήστε τη σειρά των οδηγιών και φτιάξτε ένα ολοκληρωμένο γεύμα σε μόνο μισή ώρα

Ψήνουμε σαρδέλες στον φούρνο και συνοδεύουμε με πατάτες baby και μπρόκολο!

Δείτε πως στο βίντεο και βρείτε τη συνταγή από κάτω

 

Η Συνταγή

Μερίδες 2
Συνολικός Χρόνος 30′
Χρόνος Προετοιμασίας 10′
Χρόνος Μαγειρέματος 20′
Θέση Φούρνου μεσαία

 

Υλικά

Για τις σαρδέλες

  • Σαρδέλες, 500γρ ή περίπου 24 μεγάλες σαρδέλες
  • Ελαιόλαδο, 1+1 κ.σ.
  • Μηλόξιδο, 2 κ.σ.;;
  • Μουστάρδα, 1 κ.σ.
  • Ρίγανη/Θυμάρι, 1 κ.γ.
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

  • Baby πατάτες, 2 φλ.
  • Ελαιόλαδο, 1 κ.σ.
  • Μουστάρδα, 2 κ.γ.
  • Κρεμμύδι, 1/2 μικρό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το μπρόκολο

  • Μπρόκολο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Οδηγίες

Αρχίζουμε με τις σαρδέλες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C
  2. Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε σε ένα γυάλινο πιρέξ
  3. Ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξύδι και 1 κ.σ. μουστάρδα
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά στη μεσαία θέση

Εντωμεταξύ ξεκινάμε τις πατάτες

  1. Βράζουμε τις πατάτες για 7 λεπτά
  2. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, μουστάρδα και αλάτι

Επιστρέφουμε στις σαρδέλες

  1. Βγάζουμε τις σαρδέλες και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο,, 1/2 λεμόνι και 1 κ.γ. ρίγανη ή/και θυμάρι
  2. Ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως οι σαρδέλες

Εντωμεταξύ βράζουμε το μπρόκολο

  1. Βράζουμε το μπρόκολο για 4-5 λεπτά
  2. Στραγγίσουμε και πασπαλίζουμε με λάδι και αλάτι

Καλή όρεξη (σε μόνο 30 λεπτά!)!