Το ψάρι είναι από τα πιο θρεπτικά προϊόντα και από τα πιο προσβάσιμα στις μεσογειακές χώρες.
Παρακάτω θα βρείτε μία συνταγή all-in-one, για να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα εύκολα που το μόνο που θα έχετε να κάνετε από καθάρισμα, είναι να πετάξτε τη λαδόκολλα!
Σε λιγότερο από 30 λεπτά, φτιάξτε ψαράκι με πατάτες (και γλυκοπατάτες!) και μπρόκολο στο φούρνο. Οι πατάτες βγαίνουν κριτσανιστές και το μπρόκολο γίνεται καταπληκτικό σε ελάχιστο χρόνο!
Δείτε το βίντεο!
Η Συνταγή
Μερίδες | 2 |
Συνολικός Χρόνος | 30′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 25′ |
Θέση Φούρνου | μεσαία |
Χρόνος Καθαρίσματος | 0! |
Υλικά
Τσιπούρα
, 1 καθαρισμένη (περίπου 600-700γρ) ή 2 ατομικέςΜπρόκολο
, 1 κεφάλι, κομμένο σε φουντάκιαΠατάτες baby ή γλυκοπατάτες
, 1-2 φλ. κομμένα σε κομμάτια μπουκιάςΕλαιόλαδο
, 2 κ.σ.Μουστάρδα
, 1 κ.σ.Χυμός λεμονιού
, από 1 λεμόνιΞύδι
, 2 κ.σ.Ρίγανη
, 1 κ.γ.- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 200C, στην ρύθμιση του αέρα
- Σε ένα ταψί, τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα
- Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς, τις τοποθετούμε στο ταψί, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε
- Ψήνουμε στον φούρνο, στη μεσαία θέση, για 10 λεπτά
- Εντωμεταξύ κόβουμε σε φουντάκια το μπρόκολο και τα αφήνουμε στην άκρη
- Χαράσσουμε το ψάρι με ένα μαχαίρι 3-4 φορές ανά πλευρά και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας
- Πασπαλίζουμε το ψάρι με ρίγανη, αλάτι, μουστάρδα, εξωτερικά και στην εσωτερική κοιλότητα
- Βγάζουμε το ταψί, γυρνάμε και μετακινούμε τις πατάτες στην εξωτερική πλευρά και τοποθετούμε στη μέση το ψάρι. Προσθέτουμε το μπρόκολο, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά
- Βγάζουμε το ταψί για μία τελευταία φορά και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ξύδι και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε
- Πετάμε τη λαδόκολλα και γλιτώνουμε το καθάρισμα!
Καλή όρεξη!