Δείτε το πρωινό σας αλλιώς και με τα ίδια υλικά… φτιάξτε λαχταριστά muffins μπανάνας!

Η Συνταγή

Muffins ~32 τεμάχια
Συνολικός Χρόνος 30′
Χρόνος Προετοιμασίας 15′
Χρόνος Μαγειρέματος 12′-14′
Θέση Φούρνου Μεσαία

 

Υλικά για muffins

  • Αυγά, 2
  • Φυτικό λάδι, 1/3 φλ.
  • Μέλι, 1/4 φλ.
  • Μεγάλες μπανάνες, σχετικά ώριμες, 2
  • Γάλα ελαφρύ (ή φυτικό), 1/4 φλ.
  • Υγρή γεύση βανίλιας, 1 κ.γ.
  • Αλάτι, 1/2 κ.γ.
  • Κανέλα, 1/2 κ.γ.
  • Baking powder, 1 κ.γ.
  • Νιφάδες βρώμης, 1 και 1/4 φλ.

Υλικά για κρέμα γιαουρτιού

  • Γιαούρτι 2%, 1 κεσεδάκι ή 200γρ
  • Τυρί κρεμα, 1/4 φλ.
  • Κανέλα, 1/2 κ.γ.
  • Μέλι, 1 κ.σ.
  • Υγρή γεύση βανίλιας, 1/2 κ.γ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα το λάδι με τα αυγά
  2. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
  3. Σε ένα πιάτο πατάμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές, το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε
  4. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, την κανέλα και την βανίλια και ανακατεύουμε
  5. Τέλος προσθέτουμε τη βρώμη και το baking powder, ανακατεύουμε μέχρι που να ενωθεί το μίγμα και μεταφέρουμε στο ταψί αφού το έχουμε λαδώσει (ή αφού βάλουμε ατομικα χαρτάκια για mini muffins
  6. Ψήνουμε στη μεσαία θέση για 12-14 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο της ζύμης
  7. Όσο κρυώνουν φτιάχνουμε τη κρέμα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  8. Αφού τα muffin έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε την κρέμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με κανέλα

 

Καλή όρεξη!