Ο καινούριος αγαπημένος σας τρόπος να τρώμε ωμό ψάρι

Αγαπάμε τα poke bowl επειδή είναι εύκολα στην εκτέλεση, νόστιμα και με αμέτρητες εναλλαγές! Σκεφτείτε το σαν ένα deconstructed sushi που μπορείτε να το φτιάξετε με ό,τι υλικά θέλετε.

Προερχόμενο από τη Χαβάη, τα Poke bowls συνδυάζουν ωμό ψάρι με λαχανικά, αβοκάντο, σόγια, διάφορους σπόρους και διάφορα καρυκεύματα πάνω σε ένα κρεβάτι ρυζιού. Εμείς αντικαταστήσαμε το ρύζι με zoodles (φλοίδες από κολοκυθάκι ή και αγγούρι) για μία πιο ελαφριά εκδοχή.

Η Συνταγή

 

Μερίδες 1
Συνολικός Χρόνος 15′

 

Υλικά

  • 100γρ φρέσκο φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένο σε μέγεθος μικρής μπουκιάς
  • 1 κολοκυθάκι (ή αγγούρι), κομμένο σε λωρίδες με ένα peeler πατάτας (ή spiralizer)
  • 1/2 αβοκάντο, σε κυβάκια
  • 4 τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
  • 1/2 καρότο, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κ.γ. chia seeds
  • 1/2 κ.γ. λευκό σουσάμι
  • 2-3 κ.σ. σόγια
  • Σάλτσα Sriracha ή μπούκοβο ή chili sauce
  • Αλάτι & Πιπέρι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής

Οδηγίες

  1. Δημιουργούμε λωρίδες από κολοκυθάκι με ένα peeler πατάτας (δες φωτογραφία για τον πιο εύκολο και σταθερό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι). Όταν φτάσουμε στα σπόρια, αλλάζουμε πλευρά.
  2. Τοποθετούμε τις λωρίδες κολοκυθιού σε ένα μπολ με αλάτι και μηλόξυδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν περίπου 10 λεπτά.
  3. Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε κομμάτια μπουκιάς και το ραντίζουμε με την σόγια και όση sriracha επιθυμούμε για να μαριναριστεί. Το αφήνουμε στο πλάι.
  4. Εντωμεταξύ προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  5. Όταν έχουν μαλακώσει τα κολοκυθάκια, τα στρίβουμε με τα χέρια μας.
  6. Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα βαθύ πιάτο και στολίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. συμπληρώστε με επιπλέον σόγια ή sriracha επιθυμητέ.

Καλή όρεξη!