ή αλλιώς η στραπατσάδα αλλιώς
Δοκιμάστε τα αυγά αλλιώς και φτιάξτε Shakshuka με τυρί φέτα! Η παραδοσιακή συνταγή προέρχεται από το Μαρόκο αλλά μπορούμε να τη βρούμε με παραλλαγές και σε άλλες μεσογειακές χώρες
Δείτε το βιντεο και βρείτε τη συνταγή παρακάτω
Η Συνταγή
Μερίδες | 2 |
Χρόνος | 15′ |
Υλικά
Αυγά
, 4-5 ανάλογα με τις προτιμήσειςΚρεμμύδι
, 1 μικρό ψιλοκομμένοΤοματίνια
, 1,2-5 φλ. ή 1,5 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάταΚουρκουμάς
, 1 κ.γ.Κύμινο
, 1 κ.γ.Ρίγανη
, 1 κ.γ.Μπούκοβο
, 1 κ.γ. (προαιρετικά)Πιπεριά Φλωρίνης
, 1/2 σε φέτες
, 30 γρ ή ~ 3-4 κ.σ.Τυρί φέτα
, 2 κ.σ.Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα τοματίνια (αν χρησιμοποιείτε σάλτσα περιμένετε να μαλακώσουν λίγο τα κρεμμύδια) και σοτάρουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά
- Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζουλάμε με μία σπάτουλα τα τοματίνια για να δημιουργηθεί σάλτσα
- Αφήνουμε να βράσει για λίγο, μέχρι να μην υπάρχουν πολλά ζουμιά
- Προσθέτουμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και κλείνουμε το καπάκι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά
- Σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα και ψωμάκι ή παξιμαδάκια
Καλή όρεξη!