ή αλλιώς η στραπατσάδα αλλιώς

Δοκιμάστε τα αυγά αλλιώς και φτιάξτε Shakshuka με τυρί φέτα! Η παραδοσιακή συνταγή προέρχεται από το Μαρόκο αλλά μπορούμε να τη βρούμε με παραλλαγές και σε άλλες μεσογειακές χώρες

Δείτε το βιντεο και βρείτε τη συνταγή παρακάτω

 

Η Συνταγή

 

Μερίδες 2
Χρόνος 15′

 

 

Υλικά

  • Αυγά, 4-5 ανάλογα με τις προτιμήσεις
  • Κρεμμύδι, 1 μικρό ψιλοκομμένο
  • Τοματίνια, 1,2-5 φλ. ή 1,5 φλ. έτοιμη σάλτσα ντομάτα
  • Κουρκουμάς, 1 κ.γ.
  • Κύμινο, 1 κ.γ.
  • Ρίγανη, 1 κ.γ.
  • Μπούκοβο, 1 κ.γ. (προαιρετικά)
  • Πιπεριά Φλωρίνης, 1/2 σε φέτες
  • Τυρί φέτα, 30 γρ ή ~ 3-4 κ.σ.
  • Ελαιόλαδο, 2 κ.σ.
  • Αλάτι & Πιπέρι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα τοματίνια (αν χρησιμοποιείτε σάλτσα περιμένετε να μαλακώσουν λίγο τα κρεμμύδια) και σοτάρουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά
  3. Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζουλάμε με μία σπάτουλα τα τοματίνια για να δημιουργηθεί σάλτσα
  4. Αφήνουμε να βράσει για λίγο, μέχρι να μην υπάρχουν πολλά ζουμιά
  5. Προσθέτουμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και κλείνουμε το καπάκι για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά
  6. Σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα και ψωμάκι ή παξιμαδάκια

 

Καλή όρεξη!