Φτιάχνουμε το αυγό, σύννεφο!

Εύκολο και γρήγορο, τα “αυγά σύννεφα” είναι μία εξαιρετική επιλογή για το πρωινό του Σαββατοκύριακου.

Διατροφική Ετικέτα
Θερμίδες 245 Kcals
Λιπαρά 25 γρ
Υδατάνθρακες 13 γρ
Πρωτείνες 15 γρ

 

Η Συνταγή

 

Σερβίρει 2 άτομα
Συνολικός Χρόνος ~12′
Χρόνος Προετοιμασίας ~6′
Χρόνος Μαγειρέματος 6′
Θέση Φούρνου μεσαία

 

 

Υλικά

  • 4 Αυγά
  • 1 Αβοκάντο (γαρνιτούρα)
  • 10 Tοματίνια  (γαρνιτούρα)
  • 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι (γαρνιτούρα)
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνου στους 220C.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια από τα αυγά βάζοντας τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και τους κρόκους ξεχωριστά σε μικρά μπολάκια ή φλιτζανάκια
    Έξυπνο tip: Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου κάνουν καλύτερο “σύννεφο”
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να κάνουν σταθερές μύτες
  4. Σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μία λαδόκολλα, χωρίζουμε το μίγμα σε 4 “σύννεφα” και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού δημιουργούμε μία εσοχή στο κέντρο κάθε σύννεφου
  5. Αλατίδουμε και βάζουμε στον φούρνο για 3 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το ασπράδι
  6. Εντωμεταξύ, προετοιμάζουμε τα πιάτα κόβοντας το αβοκάντο σε φέτες, τα τοματίνια στη μέση και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φετούλες.
  7. Στα 3 λεπτά, βγάζουμε το ταψί και τοποθετούμε τους κρόκους στο κέντρο κάθε σύννεφου.
  8. Επιστρέφουμε στον φούρνο για άλλα 3 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε!

 

Καλή όρεξη!