Οι φακές είναι το κλασικό ελληνικό super food που είναι πάντα διαθέσιμο στο ντουλάπι μας.

Σας παρουσιάζουμε μία κλασική συνταγή που είναι εύκολη, νόστιμη και έτοιμη σε περίπου μισή ώρα.

Καλή όρεξη!

 

Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :

Διατροφικά Συστατικά
Φυτικές Ίνες 89% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνες
Φολικό Οξύ 82% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Α
80% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη) 43% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β6 27% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη C
24% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Κ 18% των ημερήσιων αναγκών
Ιχνοστοιχεία
Μαγγάνιο 54% των ημερήσιων αναγκών
Σίδηρος 34% των ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 33% των ημερήσιων αναγκών
Κάλιο 28% των ημερήσιων αναγκών
Μαγνήσιο 25% των ημερήσιων αναγκών
Χαλκός 25% των ημερήσιων αναγκών
Ψευδάργυρος 23% των ημερήσιων αναγκών

 

**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >18% των ημερήσιων αναγκών

 

Διατροφική Ετικέτα
Θερμίδες 395 Kcals
Λιπαρά 14 γρ
Υδατάνθρακες 50 γρ
    Φυτικές Ίνες     22 γρ
Πρωτείνες 18 γρ

 

Η Συνταγή

 

Σερβίρει 3 άτομα
Συνολικός Χρόνος ~30-35′
Χρόνος Προετοιμασίας 5′
Χρόνος Μαγειρέματος ~25-35′

 

 

Υλικά

  • 1 φλ. Φακές
  • 1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 250 γρ. Ντομάτες τριμμένες ή συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 φλ. Ζωμό Λαχανικών (ή νερό και 1 κύβος λαχανικών)
  • 1-2 αποξηραμένες Δάφνες
  • 1 πρέζα ζάχαρη (λιγότερο από 1/4 κ.γ.)
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βράζουμε τις φακές για περίπου 10 λεπτά. Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  2. Αφήνουμε τις φακές να στραγγίξουν και προσθέτουμε στη κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από 1,5 κ.σ. λάδι.
  3. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού αρχίσει να αχνίζει, επιστρέφουμε τις φακές στη σούπα.
  4. Αφήνουμε να βράσει για 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
    Tip: Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό.
  5. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί και ντοματοσαλάτα.

 

 

Καλή όρεξη!