Τόσο νόστιμο που δεν θα πιστεύετε ότι είναι τόσο ελαφρύ!
Λατρεύετε το κοτόπουλο με λευκή σάλτσα αλλά το αποφεύγετε επειδή είναι μία θερμιδική βόμβα;
Σας παρουσιάζουμε την δική μας εύκολη συνταγή που σε λιγότερο από μισή ώρα θα απολαμβάνετε ένα πιάτο που το μόνο που τους λείπει είναι… οι περίσσιες θερμίδες!
Για να γλυτώσουμε ακόμα περισσότερες θερμίδες μπορούμε να το συνοδέψουμε με ταλιατέλες από κολοκυθάκι
! Χρησιμοποιείστε ενα peeler πατάτας και φτιάξτε μακριές λωρίδες κολοκυθιού μέχρι να φτάσετε στα σπόρια. Συνεχίστε από την άλλη πλευρά και είστε έτοιμοι!
Διατροφική Ετικέτα | |
Θερμίδες | 350 Kcals |
Πρωτεΐνη | 42 γρ |
Λιπαρά | 18 γρ |
Υδατάνθρακας | 5 γρ |
Η Συνταγή
Σερβίρει | 1 άτομο |
Συνολικός Χρόνος | 25 λεπτά |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος | 20 λεπτά |

Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή
Υλικά
- 1
Στήθος Κοτόπουλο
(~170γρ.), χωρίς πέτσα, σε μικρά κομμάτια - 6-8
Λευκά Μανιτάρια
, σε κομματάκια - 1
Φρέσκο Κρεμμυδάκι
, σε φέτες με τα λευκά και τα πράσινα κομμάτια χωρισμένα - 1 κ.σ.
Τυρί επάλειψης ελαφρύ
(π.χ. Philadelphia light) - 1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ.
νερό
Λευκό πιπέρι & αλάτι
- Προαιρετικά:
Ταλιατέλες κολοκυθιού
(zoodles) που έχουμε φτιάξει με το peeler της πατάτες ή με spiralizer
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.γ. λάδι και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά
Έξυπνο tip: Για να κρατήσουν τα μανιτάρια το σχήμα τους και να μην χάσουν τα υγρά τους, αποφύγετε να τα κουνήσετε για το πρώτο λεπτό - Με μία κουτάλα σπρώχνουμε τα μανιτάρια στις άκρες του τηγανιού και τοποθετούμε το κοτόπουλο στην μέση. Μαγειρεύουμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το κοτόπουλο
Τip: Αν θελουμε να χρησιμοποιήσουμεzoodles
(ταλιατέλες κολοκυθιού), σε αυτό το σημείο τις προσθέτουμε για 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν - Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί επάλειψης και 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να «δέσει» με τα υπόλοιπα υλικά για περίπου 2 λεπτά
- Πασπαλίζουμε τα πράσινα κομμάτια από το φρέσκο κρεμμυδάκι
Καλή όρεξη!
Έξυπνα tips:
Για να κρατήσουν τα μανιτάρια το σχήμα τους
και να μην χάσουν τα υγρά τους, αποφύγετε να τα κουνήσετε για το πρώτο λεπτό- Το συγκεκριμένο πιάτο, αξίζει να το φάτε την ώρα που θα το φτιάξετε. Αν χρειαστεί να το ξαναζεστάνετε, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε για να μην κόψει η σάλτσα