Εύκολο, θρεπτικό αλλά ελαφρύ!

 

Βαρεθήκατε να κανετε το ίδιο και το ίδιο κοτόπουλο; Δοκιμάστε την συνταγή μας που συνδιάζει καθημερινά υλικά με ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα!

Κατάλληλο για όλη την οικογένεια!

 

Μας κάνει καλό επειδή προσφέρει:

Πρωτεΐνη άριστης βιολογικής αξίας 33 γρ
Βιταμίνες
Βιταμίνη C
>100% των ημερήσιων αναγκών
Νιασίνη 81% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β6 57% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Α
50% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β2 30% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Κ 24% των ημερήσιων αναγκών
Παντοθενικό Οξύ 22% των ημερήσιων αναγκών
Ιχνοστοιχεία
Σελήνιο 40% των ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 37% των ημερήσιων αναγκών
Κάλιο 25% των ημερήσιων αναγκών

 

**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >18% των ημερήσιων αναγκών

 

Διατροφικές Πληροφορίες (ανά μερίδα)
Θερμίδες 345 Kcals
Λιπαρά 18 γρ
Υδατάνθρακες 14 γρ
Πρωτείνες 33 γρ

 

Η Συνταγή

 

Σερβίρει 4 άτομα
Συνολικός Χρόνος 50′
Χρόνος Προετοιμασίας 10′
Χρόνος Μαγειρέματος ~40′
Θέση Φούρνου Μεσαία

 

 

Υλικά

  • 4 μονά Στήθη Κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
  • 2 Κόκκινες Πιπεριές, σε λωρίδες
  • 2 Πράσινες Πιπεριές, σε λωρίδες
  • 2 φλ. Λευκά Μανιτάρια, σε τέταρτα
  • 1 Κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 φλ. Τοματίνια
  • 4 κ.σ. Τυρί Φέτα
  • 4 κ.σ. Γιαούρτι 2%
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Ξύδι
  • Θυμάρι
  • Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή

Οδηγίες

  1. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ή γάστρα, προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Συγχρόνως αλατοπιπερόνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ακόμα 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά, γυρνώντας ανά 5 λεπτά.
    Tip: αν τα κομμάτια κοτόπουλου δεν χωράνε σε μία στρώση στην κατσαρόλα, προτιμήστε να τα μαγειρέψετε σε δύο δόσεις αντί να τα στριμώξετε.
  4. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε.
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-10 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα τοματίνια, το ξύδι, τα μαγειρεμένα κρεμμύδια, τα στήθη κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με θυμάρι και αφήνουμε να δέσει για περίπου 5 λεπτά.
  7. Εντωμεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα και το γιαούρτι.
  8. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε πάνω από τα στήθη κοτόπουλου το μίγμα τυριού.
  9. Μεταφέρουμε τη κατσαρόλα/γάστρα στη μεσαία θέση του φούρνου (αν το σκεύος μας δεν μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος) και το αφήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.

 

Καλή όρεξη!