Εύκολο, θρεπτικό αλλά ελαφρύ!
Βαρεθήκατε να κανετε το ίδιο και το ίδιο κοτόπουλο; Δοκιμάστε την συνταγή μας που συνδιάζει καθημερινά υλικά με ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα!
Κατάλληλο για όλη την οικογένεια!
Μας κάνει καλό επειδή προσφέρει:
Πρωτεΐνη άριστης βιολογικής αξίας |
33 γρ |
Βιταμίνες |
|
Βιταμίνη C |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Νιασίνη |
81% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β6 |
57% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Α |
50% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β2 |
30% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Κ |
24% των ημερήσιων αναγκών |
Παντοθενικό Οξύ |
22% των ημερήσιων αναγκών |
Ιχνοστοιχεία | |
Σελήνιο |
40% των ημερήσιων αναγκών |
Φώσφορο |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Κάλιο |
25% των ημερήσιων αναγκών |
**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >18% των ημερήσιων αναγκών
Διατροφικές Πληροφορίες (ανά μερίδα) | |
Θερμίδες | 345 Kcals |
Λιπαρά | 18 γρ |
Υδατάνθρακες | 14 γρ |
Πρωτείνες | 33 γρ |
Η Συνταγή
Σερβίρει | 4 άτομα |
Συνολικός Χρόνος | 50′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 10′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | ~40′ |
Θέση Φούρνου | Μεσαία |
Υλικά
- 4 μονά
Στήθη Κοτόπουλο
, χωρίς πέτσα - 2
Κόκκινες Πιπεριές
, σε λωρίδες - 2
Πράσινες Πιπεριές
, σε λωρίδες - 2 φλ.
Λευκά Μανιτάρια
, σε τέταρτα - 1
Κρεμμύδι
, σε φέτες - 1 φλ.
Τοματίνια
- 4 κ.σ.
Τυρί Φέτα
- 4 κ.σ.
Γιαούρτι
2% - 4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ.
Ξύδι
Θυμάρι
Αλάτι
καιΦρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή
Οδηγίες
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ή γάστρα, προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Συγχρόνως αλατοπιπερόνουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ακόμα 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά, γυρνώντας ανά 5 λεπτά.
Tip: αν τα κομμάτια κοτόπουλου δεν χωράνε σε μία στρώση στην κατσαρόλα, προτιμήστε να τα μαγειρέψετε σε δύο δόσεις αντί να τα στριμώξετε. - Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα τοματίνια, το ξύδι, τα μαγειρεμένα κρεμμύδια, τα στήθη κοτόπουλου, πασπαλίζουμε με θυμάρι και αφήνουμε να δέσει για περίπου 5 λεπτά.
- Εντωμεταξύ ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα και το γιαούρτι.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και απλώνουμε πάνω από τα στήθη κοτόπουλου το μίγμα τυριού.
- Μεταφέρουμε τη κατσαρόλα/γάστρα στη μεσαία θέση του φούρνου (αν το σκεύος μας δεν μπαίνει στον φούρνο, μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος) και το αφήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
Καλή όρεξη!