Το κοτόπουλο ενώθηκε με τη ντομάτα, το μανιτάρι και το σπανάκι!
Δημιουργήσαμε την παρακάτω συνταγή για να αποδείξουμε ότι η γρήγορη και εύκολη μαγειρική μπορεί να συμβαδίσει με το υγιεινό και νόστιμο φαγητό.
Χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένα λαχανικά, μια εύκολη και αποδεκτή λύση, όταν δεν υπάρχουν φρέσκα λαχανικά διαθέσιμα. Τα σωστά κατεψυγμένα λαχανικά, χάνουν ελάχιστα από τα θρεπτικά συστατικά τους κάνοντας τα μια πιο εύκολη αλλά πολύ θρεπτική επιλογή.
Το σπανάκι, τα μανιτάρια και η ντομάτα – το καθένα για διαφορετικούς λόγους – έχουν επάξια αναφερθεί ως superfoods. Τα συνδυάσαμε με κοτόπουλο – πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας – για να σας προσφέρουν μία απλή, νόστιμη και πάνω απ’ όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συνταγή.
Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :
Π ρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας |
47 γρ. |
Φυτικές Ίνες |
27% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνες |
|
Βιταμίνη Κ |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Α |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Νιασίνη |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β6
|
67% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη C |
47% των ημερήσιων αναγκών |
Ριβοφλαβίνη |
40% των ημερήσιων αναγκών |
Φυλλικό Οξύ |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Παντοθενικό Οξύ |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Ε |
30% των ημερήσιων αναγκών |
Ιχνοστοιχεία | |
Σελήνιο |
67% των ημερήσιων αναγκών |
Φώσφορο |
50% των ημερήσιων αναγκών |
Χαλκός |
47% των ημερήσιων αναγκών |
Κάλιο |
45% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγγάνιο |
45% των ημερήσιων αναγκών |
Σίδηρος |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγνήσιο |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Διατροφική Ετικέτα | |
Θερμίδες | 347 Kcals |
Πρωτεΐνη | 47 γρ |
Λιπαρά | 10 γρ |
Υδατάνθρακας | 19 γρ |
Φυτικές Ίνες | 7 γρ |
Η Συνταγή
Σερβίρει | 2 άτομα |
Συνολικός Χρόνος | 30′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 10′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 20′ |
Υλικά
- 1 διπλό
Στήθος Κοτόπουλο
(~350γρ.), χωρίς πέτσα, σε μικρά κομμάτια - 1 φλ.
Ντομάτα τριφτή
, (φρέσκια ή έτοιμη) - 2 φλ. κατεψυγμένα
Μανιτάρια σε φέτες
- 1 φλ. κατεψυγμένο
Σπανάκι
- 2
Φρέσκα κρεμμυδάκια
, με λευκά και πράσινα μέρη ξεχωριστά - 3 κ.γ.
Ελαιόλαδο
- 1/2 συμπυκνωμένο
φυσικό ζωμό λαχανικών
(ή 1/2 φλ. φυσικό ζωμό λαχανικών Μουστάρδα απλή
Λευκό πιπέρι & αλάτι
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο, προσθέτουμε αρκετή μουστάρδα για να καλυφτεί με μία λεπτή στρώση και το αφήνουμε να μαριναριστεί.
- Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.γ. λάδι και τα λευκά μέρη από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε μέχρι το κρεμμυδάκι να μαλακώσει αλλά χωρίς να μαυρίσει, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 1 κ.γ. λάδι και το κοτόπουλο. Δεν το κουνάμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει μαγειρευτεί πλήρως.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλου σ’ ένα καθαρό πιάτο και προσθέτουμε 1 κ.γ. λάδι στο τηγάνι.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σπανάκι, τη ντομάτα, τα πράσινα μέρη από το κρεμμυδάκι και το συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών.
- Μόλις πάρουν βράση, ανακατεύουμε και περιμένουμε περίπου 5 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξαναζεσταθεί.
Καλή όρεξη!
Έξυπνα tips:
- Η συνταγή μπορεί να γίνει και με
φρέσκα μανιτάρια, σπανάκι & φρεσκοτριμμένη ντομάτα
.