Μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορεί να έχει πολλές εναλλαγές με διαφορετικά λαχανικά. Η χαρίσα (πάστα καυτερών πιπεριών) δίνει μία βαθιά γεύση χωρίς να αυξάνονται ιδιαίτερα οι θερμίδες.
Αν θέλετε να αποφύγετε επιπλέον καθάρισμα, μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό πατάτες ανακατεμένες με πάστα χαρίσα φτιάχνοντας έτσι ένα ολοκληρωμένο γεύμα! Η μόνη διαδικασία είναι να βάλουμε τα πάντα σε ένα ταψί και το μόνο καθάρισμα είναι να πετάξουμε τη λαδόκολλά.
Σε αυτό το γεύμα χρησιμοποιήσαμε:
- Πρωτεΐνη: Κοτόπουλο
- Λαχανικά: Πολύχρωμες πιπεριές, τοματίνια
- Γεύση: πάστα Χαρίσα (πάστα καυτερής πιπεριάς)
- Λίπος: Ελαιόλαδο
Η Συνταγή
Μερίδες | 2 |
Συνολικός Χρόνος | 30′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 25′ |
Θέση Φούρνου | μεσαία |
Χρόνος Καθαρίσματος | 0! |
Υλικά
Κοτόπουλο μπούτι
με κόκαλο και πέτσα (τη πέτσα την χρειαζόμαστε για να μείνει το κοτόπουλο ζουμερό), 2 τεμάχιαΠολύχρωμες πιπεριές
, 3 κομμένες σε λωρίδεςΤοματίνια
, 5 κομμένα στη μέσηΕλαιόλαδο
, 1 κ.σ.Χαρίσα
, 1-2 κ.σ. (αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, βάλτε απλή μουστάρδα ή και τίποτα)Αλάτι




Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 190C, στην ρύθμιση του αέρα.
- Σε ένα ταψί, τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα
Έξυπνο tip: Το αλουμινόχαρτο βοηθάει ως επιπλέον προστασία για να γλιτώσουμε το καθάρισμα του ταψιού - Βάζουμε τις πιπεριές και το τοματίνια στο ταψί. Πασπαλίζουμε το 1 κ.σ. λάδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες ή με τα χέρια μας (το καλύτερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά)
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μέση και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη πάστα χαρίσα. Αλατίζουμε.
- Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση φούρνου για 25 λεπτά, ανακατεύοντας στα μέσα του χρόνου.
- Μετά τα 25 λεπτά, βάζουμε τον φούρνο στη ρύθμιση grill (ή σε πολύ δυνατή ένταση και στην αντίσταση) για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!