Μία ελαφριά και εύκολη συνταγή που συνδυάζει λαχανικά υψηλά σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά με κοτόπουλο και σόγια.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μοσχαρίσιο κρέας χαμηλού λίπους σε κομματάκια ή λωρίδες.

 

Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :

Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας 48 γρ.
Φυτικές Ίνες 26% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνες
Βιταμίνη A >100% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη C
>100% των ημερήσιων αναγκών
Νιασίνη
>100% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β6
91% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β2
45% των ημερήσιων αναγκών
Φυλλικό Οξύ 36% των ημερήσιων αναγκών
Παντοθενικό Οξύ
34% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β1
23% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Ε
20% των ημερήσιων αναγκών
Ιχνοστοιχεία
Σελήνιο 55% των ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 54% των ημερήσιων αναγκών
Μαγγάνιο 32% των ημερήσιων αναγκών
Κάλιο 37% των ημερήσιων αναγκών
Μαγνήσιο 28% των ημερήσιων αναγκών
Σίδηρος 23% των ημερήσιων αναγκών

 

Διατροφική Ετικέτα
Θερμίδες 388 Kcals
Πρωτεΐνη 48 γρ
Λιπαρά 11 γρ
Υδατάνθρακας 25 γρ
       Φυτικές Ίνες      7 γρ

 

Η Συνταγή

 

Σερβίρει 1 άτομο
Συνολικός Χρόνος 30′
Προετοιμασία 5′
Μαγείρεμα 25′

 

Food Method Kotopoulo Stir Fry Prep

Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή

 

Υλικά

  • 170γρ. Κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 4-5 Λευκά Μανιτάρια, σε φέτες
  • 2 Kόκκινες Πιπεριές, σε φέτες
  • 2 κ.γ. Σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 4 κ.σ. Σόγια, με χαμηλό νάτριο (πράσινο καπάκι)
  • 1 κ.σ. Oyster sauce (εναλλακτικά 1κ.γ. μέλι)
  • 0,5 κ.γ. Σουσάμι για στόλισμα

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.γ. λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8-9 λεπτά.
  2. Με μια σπάτουλα, μετακινούμε τις πιπεριές στις άκρες του τηγανιού και προσθέτουμε στο κέντρο τα μανιτάρια.
  3. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5 λεπτά και ακολούθως τα σπρώχνουμε κι αυτά προς τις άκρες του τηγανιού.
    Tip: Για να κρατήσουν τα μανιτάρια το σχήμα τους και να μη χάσουν τα υγρά τους, μη τα κουνήσετε το πρώτο λεπτό.
  4. Προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού 1 κ.γ. λάδι και τα κομμάτια κοτόπουλου.
  5. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 7 λεπτά, γυρίζοντάς το πλευρά κάθε 2-3 λεπτά για να μαγειρευτεί πλήρως.
  6. Προσθέτουμε τη σόγια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 2 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ταιριάζει εξαιρετικά με ρύζι basmati.

Food Method Kotopoulo Stir Fry

Καλή όρεξη!

 

Έξυπνα tips:

  • Αντί για κοτόπουλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ~140γρ. μοσχαρίσιο κρέας χαμηλού λίπους κομμένο σε λωρίδες.