Μία ελαφριά και εύκολη συνταγή που συνδυάζει λαχανικά υψηλά σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά με κοτόπουλο και σόγια.
Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μοσχαρίσιο κρέας χαμηλού λίπους σε κομματάκια ή λωρίδες.
Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :
Π ρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας |
48 γρ. |
Φυτικές Ίνες |
26% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνες |
|
Βιταμίνη A |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη C |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Νιασίνη |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β6
|
91% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β2 |
45% των ημερήσιων αναγκών |
Φυλλικό Οξύ |
36% των ημερήσιων αναγκών |
Παντοθενικό Οξύ |
34% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β1 |
23% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Ε |
20% των ημερήσιων αναγκών |
Ιχνοστοιχεία | |
Σελήνιο |
55% των ημερήσιων αναγκών |
Φώσφορο |
54% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγγάνιο |
32% των ημερήσιων αναγκών |
Κάλιο |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγνήσιο |
28% των ημερήσιων αναγκών |
Σίδηρος |
23% των ημερήσιων αναγκών |
Διατροφική Ετικέτα | |
Θερμίδες | 388 Kcals |
Πρωτεΐνη | 48 γρ |
Λιπαρά | 11 γρ |
Υδατάνθρακας | 25 γρ |
Φυτικές Ίνες | 7 γρ |
Η Συνταγή
Σερβίρει | 1 άτομο |
Συνολικός Χρόνος | 30′ |
Προετοιμασία | 5′ |
Μαγείρεμα | 25′ |
Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή
Υλικά
- 170γρ.
Κοτόπουλο στήθος
, κομμένο σε μικρά κομματάκια - 4-5
Λευκά Μανιτάρια
, σε φέτες - 2
Kόκκινες Πιπεριές
, σε φέτες - 2 κ.γ.
Σησαμέλαιο
(ή ελαιόλαδο) - 4 κ.σ.
Σόγια
, με χαμηλό νάτριο (πράσινο καπάκι) - 1 κ.σ.
Oyster sauce
(εναλλακτικά 1κ.γ. μέλι) - 0,5 κ.γ.
Σουσάμι
για στόλισμα
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.γ. λάδι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8-9 λεπτά.
- Με μια σπάτουλα, μετακινούμε τις πιπεριές στις άκρες του τηγανιού και προσθέτουμε στο κέντρο τα μανιτάρια.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 5 λεπτά και ακολούθως τα σπρώχνουμε κι αυτά προς τις άκρες του τηγανιού.
Tip: Για να κρατήσουν τα μανιτάρια το σχήμα τους και να μη χάσουν τα υγρά τους, μη τα κουνήσετε το πρώτο λεπτό.
- Προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού 1 κ.γ. λάδι και τα κομμάτια κοτόπουλου.
- Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 7 λεπτά, γυρίζοντάς το πλευρά κάθε 2-3 λεπτά για να μαγειρευτεί πλήρως.
- Προσθέτουμε τη σόγια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ταιριάζει εξαιρετικά με ρύζι basmati.
Καλή όρεξη!
Έξυπνα tips:
- Αντί για κοτόπουλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ~140γρ.
μοσχαρίσιο κρέας
χαμηλού λίπους κομμένο σε λωρίδες.