Για να φτιάχνεται σε στιγμές βαρεμάρας με απλά υλικά κάθε κουζίνας

 

Βαριέστε να μαγειρέψτε και θέλετε κάτι γρήγορο και εύκολο?

Με 5 μόνο υλικά, αυτή η συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας, Ω-3 λιπαρά, φυτοστερόλες, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, σελήνιο και πολλά άλλα.

 

Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :

Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας 26 γρ.
Ω-3 Λιπαρά οξέα
571 mg
Φυτοστερόλες 25,3 mg
Φυτικές Ίνες
31% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β1 28% των ημερήσιων αναγκών
Νιασίνη
37% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β6 20% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη C
20% των ημερήσιων αναγκών
Σελήνιο 48% των ημερήσιων αναγκών
Μαγγάνιο 123% των ημερήσιων αναγκών
Μαγνήσιο 35% των ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 36% των ημερήσιων αναγκών
Σίδηρος 22% των ημερήσιων αναγκών

 

Διατροφική Ετικέτα (ανά μερίδα)
Θερμίδες 448 Kcals
Πρωτεΐνη 26 γρ
Λιπαρά 12 γρ
Υδατάνθρακας 62 γρ
Φυτικές Ίνες 8 γρ

 

Η Συνταγή

 

Μερίδες 2
Συνολικός Χρόνος 15 λεπτά
Χρόνος Σύνθεσης 3 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας 12 λεπτά

 

Υλικά

  • 1,5 φλ. μακαρόνια ολικής, ιδανικά βίδες
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 10 τοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 3 κ.σ. κατσικίσιο μαλακό τυρί (goat cheese)
  • 1 κεσεδάκι τόνος σε νερό
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 Food Method Makaronada tou tempeli Niki Athanasiadou 1

 

Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί. Αφήνουμε το κρεμμύδι να αχνιστεί μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. (Αν το νερό εξατμιστεί πριν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε λίγο ακόμα).
  2. Συγχρόνως, σε διαφορετική κατσαρόλα, βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
    Έξυπνο tip: Για να κερδίστε χρόνο, βράστε το νερό πρώτα στον βραστήρα.
  3. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τοματίνια, την ρίγανη και αλάτι και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον τόνο και τον γυρίζουμε απαλά για 2 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε τα μακαρόνια από την φωτιά 2-3 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ένδειξη μαγειρέματος στην συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
  6. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Καλή όρεξη!

Food Method Makaronada tou tempeli Niki Athanasiadou 2

Έξυπνα tips:

  • Αν δεν βρίσκετε μαλακό κατσικίσιο τυρί, χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα τυρί επάλειψης (π.χ. Philadelphia light)
  • Στην συνταγή ταιριάζει να πασπαλίσουμε λίγο λάδι τρούφας