Για να φτιάχνεται σε στιγμές βαρεμάρας με απλά υλικά κάθε κουζίνας
Βαριέστε να μαγειρέψτε και θέλετε κάτι γρήγορο και εύκολο?
Με 5 μόνο υλικά, αυτή η συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτείνες υψηλής βιολογικής αξίας, Ω-3 λιπαρά, φυτοστερόλες, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, σελήνιο και πολλά άλλα.
Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :
Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας |
26 γρ. |
Ω-3 Λιπαρά οξέα |
571 mg |
Φυτοστερόλες |
25,3 mg |
Φυτικές Ίνες |
31% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β1 |
28% των ημερήσιων αναγκών |
Νιασίνη |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β6 |
20% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη C |
20% των ημερήσιων αναγκών |
Σελήνιο |
48% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγγάνιο |
123% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγνήσιο |
35% των ημερήσιων αναγκών |
Φώσφορο |
36% των ημερήσιων αναγκών |
Σίδηρος |
22% των ημερήσιων αναγκών |
Διατροφική Ετικέτα (ανά μερίδα) | |
Θερμίδες | 448 Kcals |
Πρωτεΐνη | 26 γρ |
Λιπαρά | 12 γρ |
Υδατάνθρακας | 62 γρ |
Φυτικές Ίνες | 8 γρ |
Η Συνταγή
Μερίδες | 2 |
Συνολικός Χρόνος | 15 λεπτά |
Χρόνος Σύνθεσης | 3 λεπτά |
Χρόνος Προετοιμασίας | 12 λεπτά |
Υλικά
- 1,5 φλ.
μακαρόνια ολικής,
ιδανικά βίδες - 1/2
κρεμμύδι
, κομμένο σε χοντρά κομμάτια - 10
τοματίνια
, κομμένα στην μέση - 3 κ.σ.
κατσικίσιο μαλακό τυρί
(goat cheese) - 1 κεσεδάκι
τόνος
σε νερό - 2 κ.γ.
ρίγανη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ.
αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι

Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και όσο νερό χρειάζεται μέχρι να καλυφθεί. Αφήνουμε το κρεμμύδι να αχνιστεί μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. (Αν το νερό εξατμιστεί πριν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέστε λίγο ακόμα).
- Συγχρόνως, σε διαφορετική κατσαρόλα, βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
Έξυπνο tip: Για να κερδίστε χρόνο, βράστε το νερό πρώτα στον βραστήρα. - Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τοματίνια, την ρίγανη και αλάτι και σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον τόνο και τον γυρίζουμε απαλά για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε τα μακαρόνια από την φωτιά 2-3 λεπτά πριν την αναγραφόμενη ένδειξη μαγειρέματος στην συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Καλή όρεξη!
Έξυπνα tips:
- Αν δεν βρίσκετε μαλακό κατσικίσιο τυρί, χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα
τυρί επάλειψης
(π.χ. Philadelphia light) - Στην συνταγή ταιριάζει να πασπαλίσουμε λίγο
λάδι τρούφας