Νόστιμο, ελαφρύ και… αληθινό γλυκό!

Όταν οι πελάτες μας ζητούν ένα «αληθινό» γλυκό, που περιέχει ζάχαρη (γιατί μία στις τόσες μπορείτε να την καταναλώνετε αν το επιθυμείτε), μία από τις επιλογές που προτείνουμε είναι μία μεγάλη τραγανή μαρέγκα με κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

Τα θετικά και αρνητικά αυτού του γλυκού:

Τα θετικά:

  • Έχει μόνο 100 θερμίδες. Για τις ίδιες θερμίδες θα έπρεπε να φάμε 1-2 μικρά σοκολατάκια ενώ τώρα απολαμβάνουμε ένα πολύ μεγαλύτερο γλυκό
  • Περιέχει πρωτεΐνη από τα ασπράδια αυγού
  • Περιέχει μαύρη σοκολάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή και πολυφαινόλες)
  • Χρειαζόμαστε μόνο 4 υλικά (και ένα μίξερ)!

Τα αρνητικά:

  • Έχει ζάχαρη. Δυστυχώς η συνταγή δεν γίνεται με κάποιο υποκατάστατο χωρίς να χάσει την υφή του και τον όγκο του. Ωστόσο πιστεύουμε ότι όλα χωράνε σε μία ισορροπημένη διατροφή και τρόπο ζωής, εφόσον είναι μία ιδανική ποσότητα και συχνότητα.

Είναι καλό να ξέρουμε ότι:

  • Όταν φτιάχνουμε μαρέγκα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πολύ καθαρό και στεγνό, γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
  • Επειδή δεν πρέπει να μπει καθόλου κρόκος αυγού στο μίγμα μας, χωρίστε κάθε ασπράδι ξεχωριστά σε ένα μπολ και μετά προσθέστε το στο μπολ ανάμιξης.
  • Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου κάνουν καλύτερες μαρέγκες.

 

Διατροφική Ετικέτα
Θερμίδες 100 Kcals
Λιπαρά 2 γρ
Υδατάνθρακες 18 γρ
Πρωτείνες 2 γρ

 

Η Συνταγή

 

Μαρέγκες 8
Συνολικός Χρόνος 1,5-2 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας 10′
Χρόνος Μαγειρέματος ~1,5 ώρα
Θέση Φούρνου Μεσαία

 

 

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μαύρη σοκολάτα (>70%), 50 γρ
 
 

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανάβουμε τον φούρνο στου 120oC
  2. Βάζουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε ένα μπολάκι και την λιώνουμε σε χαμηλή ένταση στα μικροκύματα
  3. Τεμαχίζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια (όχι τρίμματα)
  4. Εντωμεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθούν σταθερές μύτες
  5. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα
  6. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά
  7. Χρησιμοποιώντας μία μεγάλη κουτάλα (ή ένα κορνέ), χωρίζουμε τη μαρέγκα σε 8 λοφάκια πάνω στη λαδόκολλα
  8. Περιχύνουμε λίγη (1/2 κ.γ.) λιωμένη σοκολάτα πάνω σε μία μαρέγκα και την απλώνουμε κάνοντας μία κίνηση μισοφέγγαρου με το πίσω μέρος το κουταλιού.
  9. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα λοφάκια
  10. Ψήνουμε τις μαρέγκες για 1 ώρα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το εσωτερικό είναι ακόμα υγρό. Αν είναι ακόμα υγρό συνεχίζουμε το ψήσιμο και ελέγχουμε κάθε 15 λεπτά

Καλή όρεξη!