Μία συνταγή για πιο ελαφριά μπιφτέκια χωρίς να χάνουν τον όγκο τους ή τη γεύση τους.
Αλλάξαμε τη κλασική συνταγή και προσθέσαμε βρώμη και κολοκυθάκι, με αποτέλεσμα να μειωθούν τις θερμίδες και να αυξήσουμε τον όγκο τους (bonus η αύξηση των φυτικών ινών).
Picky Eaters: Αν έχετε picky eaters στο σπίτι και δυσκολεύεστε να τους πείσετε να φάνε κολοκυθάκι, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να το εισάγετε στη διατροφή τους χωρίς να γίνει αντιληπτό. Έτσι συνηθίζει στη γεύση και αυξάνεται η πιθανότητα να το αποδεχτεί αργότερα. Επίσης μπορείτε να το δοκιμάσετε και σε ενήλικες picky eaters…
BBQ στον φούρνο: Μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο στην ένδειξη grill ή στους 200C (δείτε σημειώσεις στο τέλος της συνταγής) μαζί με λαχανικά.
Σας συμβουλεύουμε να φτιάξετε επιπλέον μπιφτέκια, να τα τυλίξετε σε σελοφάν σε ατομικά πακετάκια και να έχετε πάντα μία εύκολη λύση στην κατάψυξη!
Δείτε το βίντεο για μπιφτέκια με λαχανικά στον φούρνο:
Η Συνταγή
Μερίδες | 4 |
Συνολικός Χρόνος | 15-20′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Ψησίματος | 10-15′ |
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
- 500 γρ.
μοσχαρίσιος κιμάς
- 3 κ.σ.
βρώμη
- 1 φλ. τριμμένο
κολοκυθάκι
- 1 κ.σ.
ξύδι
κόκκινο ή μηλόξυδο - Φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
- Αλάτι
- Μπορείτε να προσθέσετε και τα κλασικά υλικά όπως 1 αυγό, μαϊντανό και 1/2 κρεμμύδι αλλά εμείς τα βρίσκουμε φανταστικά κι έτσι (και με λιγότερο κόπο)
Για λαχανικά φούρνου (προαιρετικά)
- 1/2
κολοκυθάκι
, κομμένο σε φέτες - 1/2
μελιτζάνα
- 5-6
πατάτες baby
, κομμένες στη μέση - 1 κ.σ.
ελαιόλαδο
- 1 κ.σ.
θυμάρι
- Αλάτι
Οδηγίες
Για τα μπιφτέκια
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι ίσα-ίσα να ενωθούν
- Πλάθουμε τέσσερα μπιφτέκια
- Για μαγείρεμα στο τηγάνι: Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί το τηγάνι, μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια 4-5 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως
- Εναλλακτικά μαγειρέψτε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-15 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαγειρευτεί πλήρως.
Για τα λαχανικά:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι
- Τοποθετούμε σε ταψί, στη μεσαία θέση για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως
- Τα μπιφτέκια μπορούν να μαγειρευτούν τα τελευταία 10-15 λεπτά μαζί με τα λαχανικά (δείτε το βίντεο)
Για ψήσιμο στον φούρνο, στο grill: μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο στο grill για περίπου 15 λεπτά μαζί με λεπτές φέτες από κολοκυθάκι, μελιτζάνες και μανιτάρια τα οποία έχετε πασπαλίσει με λάδι, θυμάρι και αλάτι. Γυρίστε πλευρά στα 8-9 λεπτά. (φωτογραφία κάτω)
Για ψήσιμο στον φούρνο, στην ένδειξη αέρα (βίντεο): μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο στους 200C για περίπου 15-20 λεπτά μαζί με φέτες από κολοκυθάκι, μελιτζάνες και μανιτάρια τα οποία έχετε πασπαλίσει με λάδι, θυμάρι και αλάτι (αφήστε τα λαχανικά για ακόμα 15 λεπτά ή βάλτε τα 15 λεπτά πριν προσθέσετε τα μπιφτέκια για να τελειώσουν μαζί το ψήσιμο.
Καλή όρεξη!