Εντυπωσιακό πρωινό ή ελαφριά επιλογή για μεσημεριανό!

 

Θέλετε να καλέσετε τους φίλους σας για brunch και να προσφέρετε μία ευπαρουσίαστη ομελέτα; Θέλετε να φτιάξετε ένα ελαφρύ εύκολο μεσημεριανό; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή!

 

Μας κάνει καλό επειδή προσφέρει:

Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας 17γρ
Ω-3 Λιπαρά 140mg/μερίδα
Βιταμίνη B2 42% ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β12 26% ημερήσιων αναγκών
Σελήνιο 46% ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 28% ημερήσιων αναγκών
Ασβέστιο 22% ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Α 20% ημερήσιων αναγκών

 

Διατροφικές Πληροφορίες (ανά μερίδα)

Θερμίδες 230 Kcals
Πρωτεΐνη 17 γρ
Λίπος 15 γρ
Υδατάνθρακες 8 γρ

 

Η Συνταγή

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10′
Χρόνος Μαγειρέματος 35′
Συνολικός Χρόνος 45′
Θέση φούρνου Μεσαία

 

Υλικά

  • 6 ολόκληρα αυγά
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1/4 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (~50γρ)
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 120γρ τυρί φέτα ελαφριά, θρυμματισμένη (μεγάλα κομμάτια), ~1 φλιτζάνι
  • Φρέσκο πιπέρι, μία πρέζα

 

Υλικά για τηγάνι:

  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. καλό ελαιόλαδο

 

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190C/ 375F
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 1 κ.γ. ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, την ντομάτα και 1/2 κ.γ. αλάτι.
  3. Μαγειρέψτε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10-15 λεπτά. Χαμηλώστε την φωτιά αν δείτε ότι τα λαχανικά μαυρίζουν (θέλουμε μόνο να τα μαλακώσουμε).
  4. Συγχρόνως, σε ένα μπολ και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χτυπήστε τα αυγά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. (Tip: Σταματήστε να ανακατεύετε όταν δημιουργηθούν μερικές φουσκάλες.)
  5. Προσθέστε το μίγμα ντομάτας και κρεμμυδιού και το τυρί και ανακατέψτε ελαφρά.
  6. Βάλτε το μίγμα σε ένα σκεύος φούρνου και ψήστε για 30-35 λεπτά ή όταν μαχαίρι στην μέση της ομελέτας φέρνει λίγη αντίσταση.

Tip: Συνοδέψτε με φρυγανισμένο ψωμί ολικής άλεσης και μπέικον γαλοπούλας.

omeleta_1 omeleta_2