Μήπως ήρθε η ώρα να φάτε κάτι διαφορετικό για πρωινό;…

Το παρακάτω πρωινό, όχι μόνο είναι νόστιμο, χορταστικό και γρήγορο, αλλά περιέχει μόνο 350 θερμίδες προφέροντας 19 γρ. πρωτεΐνης και 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες!

Με 6 μόνο υλικά και 20 λεπτά, το παρακάτω πρωινό ευχαριστεί μικρούς και μεγάλους!

 

Καλή όρεξη!

 

Διατροφική Ετικέτα
Θερμίδες 350 Kcals
Λιπαρά 11 γρ
Υδατάνθρακες 53 γρ
Φυτικές Ίνες 5 γρ
Πρωτείνες 19 γρ

 

Η Συνταγή

 

Σερβίρει 1 άτομο
Συνολικός Χρόνος ~17′
Χρόνος Προετοιμασίας 2′
Χρόνος Μαγειρέματος ~15′

 

foodmethod-thessaloniki-pancake-peanutbutter-honey-1

Υλικά

  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • ασπράδια αυγού
  • 1 μπανάνα, σχετικά ώριμη αλλά χωρίς μαύρα στίγματα
  • 1/2 κεσεδάκι (100γρ) στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
 foodmethod-thessaloniki-pancake-peanutbutter-honey-2

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή ένταση και με ένα χαρτί κουζίνας, εμποτισμένο με λάδι, “σκουπίζουμε” το τηγάνι.
  2. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε τη βρώμη, τα ασπράδια αυγού, 1/2 μπανάνα πατημένη με πιρούνι, 1 κ.σ. γιαούρτι, το αλάτι και το νερό.
    Tip: Το μίγμα δεν χρειάζεται να είναι ομοιογενές, αλλά σίγουρα πρέπει να είναι καλά ανακατεμένο.
  3. Μόλις το τηγάνι έχει ζεσταθεί καλά, μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 pancakes στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μία κρούστα
  4. Συγχρόνως φτιάχνουμε τη κρέμα φιστικοβούτυρου ανακατεύοντας το υπόλοιπο γιαούρτι με το φιστικοβούτυρο
  5. Γυρνάμε τις τηγανίτες και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά
  6. Σερβίρουμε τις τηγανίτες απλώνοντας την κρέμα φιστικοβούτυρο και την υπόλοιπη μπανάνα σε κομματάκια και πασπαλίζοντας με το μέλι (προαιρετικά πασπαλίστε με αποξ. κράνα και κανέλα)

foodmethod-gr-pancake-peanutbutter-honey-3

Καλή όρεξη!