Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό
Τα παραδοσιακά φαγητά δεν χρειάζεται να είναι βαρετά. Στο πρασόρυζό μας αντικαθιστούμε το ρύζι νυχάκι με basmati για μία πιο πικάντικη εκδοχή και αφήνουμε τα πράσα να καραμελώσουν για μία πιο βαθιά γεύση.
Συνδυάστε με τυρί φέτα ή γιαούρτι για ένα πλήρες γεύμα.
Μας κάνει καλό επειδή προσφέρει :
Φυτοστερόλες |
38 mg |
Βιταμίνες |
|
Βιταμίνη Α |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη C |
32% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Κ |
42% των ημερήσιων αναγκών |
Ιχνοστοιχεία | |
Μαγγάνιο |
31% των ημερήσιων αναγκών |
**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >30% των ημερήσιων αναγκών
Διατροφική Ετικέτα | |
Θερμίδες | 270 Kcals |
Λιπαρά | 14 γρ |
Υδατάνθρακες | 34 γρ |
Πρωτείνες | 3 γρ |
Η Συνταγή
Σερβίρει | 2 άτομα |
Συνολικός Χρόνος | ~25′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | ~20′ |
Υλικά
- 4
Πράσα
, ψιλοκομμένα - 1 μεσαίο
Κρεμμύδι
, ψιλοκομμένο - 2
Φρέσκα κρεμμυδάκια
, σε φέτες - 1
Καρότο
, καθαρισμένο και κομμένο σε 2-3 κομμάτια - 2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
- 4 κ.σ.
Ρύζι Basmati
- 1/2 φλ.
ζωμό Λαχανικών
(ή 1 κύβο λαχανικών + 1/2 φλ. χλιαρό νερό) - 1/2 ματσάκι φρέσκο
Άνηθο
, ψιλοκομμένο Χυμός Λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Tip: Προετοιμάστε τα υλικά πριν ξεκινήσετε τη συνταγή
Οδηγίες
- Τοποθετούμεμία κατσαρόλα, σε μεσαία προς υψηλή φωτιά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το καρότο, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι.
- Αφήνουνε να μαγειρευτεί για περίπου 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσει καλά το πράσο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Πασπαλίζουμε με άνηθο, λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!