Γρήγορο, Εύκολο και με πολλές εναλλακτικές!

 

Μας κάνει καλό επειδή προσφέρει:

Πρωτεΐνη άριστης βιολογικής αξίας 16 γρ
Ω-3 Λιπαρά 678 mg
Μαγνήσιο 39% ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β12 26% ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη C 23% ημερήσιων αναγκών

 

Διατροφική ετικέτα (ανά μερίδα)

Θερμίδες 170 Kcals
Λιπαρά 10 γρ
Υδατάνθρακες 5 γρ
Πρωτεΐνες 15 γρ

 

Η Συνταγή

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10′
Χρόνος Ψησίματος ~10′
Συνολικός Χρόνος 20′
Θέση φούρνου Μεσαία
Καθάρισμα 0!

 

Υλικά

  • 4 Λαβράκια (~350γρ το καθένα), καθαρισμένα, πλυμένα και στεγνωμένα με χαρτί κουζίνας (Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας σας, π.χ. τσιπούρα)
  • 1φλ. ντομάτες ή τοματίνια (Tip: Μπορείτε να προσθέστε τα λαχανικά της αρεσκείας σας, π.χ. πολύχρωμες πιπεριές ή σπαράγγια)
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι Αιγύπτου (κόκκινο)
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
  • 2-3 λεμόνια, 1 κομμένο στην μέση και 1-2 σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

psari_step_1 psari_step_2 psari_step_3

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/400F. Κόβουμε μία λαδόκολλα περίπου στο διπλάσιο μέγεθος του ταψιού. Την διπλώνουμε στη μέση, την τοποθετούμε στο ταψί και την ξαναανοίγουμε.
  2. Τοποθετούμε τα ψάρια μέσα στην λαδόκολλα και αλατοπιπερώνουμε καλά μέσα και έξω. Βάζουμε λίγο άνηθο (ή κάποιο άλλο μυρωδικό) και μερικές φέτες κρεμμύδι μέσα σε κάθε κοιλότητα.
  3. Απλώνουμε τα τοματίνια και τις υπόλοιπες φέτες κρεμμύδι γύρω από τα ψάρια, στολίζουμε κάθε ψάρι με 2-3 φέτες λεμόνι.
  4. Στύβουμε το τελευταίο λεμόνι σε όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  5. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα καλύπτοντας τα ψάρια. Ξεκινώντας από την μία άκρη, ξεκινάμε να διπλώνουμε τη λαδόκολλα κάθε 3 cm/1 inch σταθεροποιώντας την με ένα συρραπτικό (το βρίσκω φανταστικά βοηθητικό).
  6. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στη μεσαία θέση, για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε το ατψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να τελειώσει το ψήσιμο για άλλα 5-7 λεπτά.
  7. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ψαλίδι, ανοίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα.
  8. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι και σερβίρουμε.

psari_step_4 psari_step_5 psari_step_6