Βαρεθήκατε το λαδολέμονο στο ψάρι;
Δοκιμάστε τη συνταγή μας με σόγια, τζίντζερ και sriracha! Είναι ελαφριά, νόστιμη και απλή!
Η Συνταγή
Μερίδες | 2 |
Συνολικός Χρόνος | 25′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 20′ |
Υλικά
Φρέσκο λευκόσαρκο ψάρι
, φιλέτο ή φέτα, ~150-180γρ ανά άτομο- 1
Κρεμμύδι
, κομμένο σε μεγάλα κυβάκια - 1
Φρέσκο κρεμμυδάκι
, ψιλοκομμένο - 2 κ.σ.
Σησαμέλαιο
- 2 κ.σ.
Σόγια
- 1 κομμάτι
Τζίντζερ
, κομμένο σε φετούλες ή τριμμένο - 2 κ.σ.
Sriracha
ή 1 κ.γ. Μπούκοβο, προαιρετικά - 1/2 φλ. λευκό κρασί ή σάκε, προαιρετικά
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε το 1 κ.σ. σησαμέλαιο, 3-4 κ.σ. νερό και προσθέτουμε το ξηρό κρεμμύδι για να το αχνίσουμε
- Αφού εξατμιστεί το νερό, συνεχίζουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
- Με μια κουτάλα κάνουμε χώρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, τα φιλέτα ψαριού και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ
- Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ξεκινήσει να ασπρίζει στις άκρες και το γυρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά
Tip: Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο μπορούμε να σβήσουμε με λίγο λευκό κρασί ή σάκε. - Προσθέτουμε τη σόγια και τη sriracha (ή το μπούκοβο) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με πλιγούρι και πράσινη σαλάτα
Καλή όρεξη!