Βαρεθήκατε το λαδολέμονο στο ψάρι;

Δοκιμάστε τη συνταγή μας με σόγια, τζίντζερ και sriracha! Είναι ελαφριά, νόστιμη και απλή!

Η Συνταγή

 

Μερίδες 2
Συνολικός Χρόνος 25′
Χρόνος Προετοιμασίας 5′
Χρόνος Μαγειρέματος 20′

 

 

Υλικά

  • Φρέσκο λευκόσαρκο ψάρι, φιλέτο ή φέτα, ~150-180γρ ανά άτομο
  • 1 Κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κυβάκια
  • 1 Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. Σόγια
  • 1 κομμάτι Τζίντζερ, κομμένο σε φετούλες ή τριμμένο
  • 2 κ.σ. Sriracha ή 1 κ.γ. Μπούκοβο, προαιρετικά
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί ή σάκε, προαιρετικά

Ψάρι με σόγια, τζίντζερ και sriracha συνοδευμενο με πλιγούρι και πράσινη σαλάτα

Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  2. Προσθέτουμε το 1 κ.σ. σησαμέλαιο, 3-4 κ.σ. νερό και προσθέτουμε το ξηρό κρεμμύδι για να το αχνίσουμε
  3. Αφού εξατμιστεί το νερό, συνεχίζουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια
  4. Με μια κουτάλα κάνουμε χώρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, τα φιλέτα ψαριού και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ
  5. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ξεκινήσει να ασπρίζει στις άκρες και το γυρίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά
    Tip: Αν θέλουμε, σε αυτό το σημείο μπορούμε να σβήσουμε με λίγο λευκό κρασί ή σάκε.
  6. Προσθέτουμε τη σόγια και τη sriracha (ή το μπούκοβο) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα
  7. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με πλιγούρι και πράσινη σαλάτα

Καλή όρεξη!