Μία απλή σαλάτα που εκτός από χορταστική και ελαφριά, είναι και πλήρες γεύμα

Συνδυάσαμε ψητά καλοκαιρινά λαχανικά με πλιγούρι και κατσικίσιο τυρί! Εμείς προσθέσαμε αβοκάντο αλλά μπορείτε απλά να βάλετε ελαιόλαδο, γίνεται το ίδιο νόστιμο και θρεπτικό.

Φτιάξτε τη συνταγή με ό,τι λαχανικά έχετε, γίνεται φανταστική!

Η Συνταγή

Μερίδες 1
Συνολικός Χρόνος 35′
Χρόνος Προετοιμασίας 5′
Χρόνος Μαγειρέματος 40′

 

Υλικά

  • 1/2 φλ. μαγειρεμένο Πλιγούρι(αν δεν έχετε, βράστε το για 15 λεπτά σε 1 φλ. νερό)
  • 2-3 φλ. Λαχανικά εποχής (π.χ. κολοκυθάκι, μελιτζάνα, πιπεριές, παντζάρι)
  • 2 κ.σ. Κατσικίσιο τυρί(π.χ. κατίκι Δομοκού ή chevre)
  • 1/4 Αβοκάντο (ή 1 κ.σ. ελαιόλαδο)
  • 1 κ.γ. Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι & Αλάτι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C
  2. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια, περίπου ίδιο μέγεθος
  3. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει μια λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε
  4. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, γυρνώντας στη μέση του ψησίματος
  5. Όσο τα λαχανικά είναι ακόμα ζεστά, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά
  6. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή όρεξη!