Όμορφο και χορταστικό

 

Ξεμείνατε με μία φέτα ψωμί και ένα αυγό;

Μεταμορφώστε δυο καθημερινά υλικά σε ένα όμορφο και νόστιμο σνακ σε μόνο 10 λεπτά!

 

Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :

Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας 9 γρ.
Σελήνιο
30% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β2 20% των ημερήσιων αναγκών
Φυλικό οξύ 14% των ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 13% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β1 11% των ημερήσιων αναγκών
Σίδηρος
11% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β12 11% των ημερήσιων αναγκών

 

Θρεπτικά Συστατικά (ανά μερίδα)
Θερμίδες 150 Kcals
Πρωτεΐνη 9 γρ
Λιπαρά 6 γρ
Υδατάνθρακας 16 γρ

 

Η Συνταγή

 

Μερίδες 1
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας 1 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 9 λεπτά

 

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 φ. ψωμί του τοστ
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • Ρίγανη ή άλλο μυρωδικό (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Σε ένα  τηγάνι σε μεσαία φωτιά  τοποθετούμε την φέτα ψωμιού αφού έχουμε φτιάξει μία τρύπα
  2. Το αφήνουμενα πάρει χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά
  3. Σηκώνουμε τη φέτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο, τοποθετούμε το ψωμί από την άλλη πλευρά και βάζουμε το αυγό προσεκτικά μέσα στην τρύπα
    Έξυπνο tip: Σε περίπτωση που το αυγό «περάσει» κάτω από το ψωμί, σπρώξτε το με μία σπάτουλα
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό) και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι (ή μεγάλο πιάτο) για περίπου 3-4 λεπτά
    Σερβίρουμε με μία μεγάλη σπάτουλα

Καλή όρεξη!