Όμορφο και χορταστικό
Ξεμείνατε με μία φέτα ψωμί και ένα αυγό;
Μεταμορφώστε δυο καθημερινά υλικά σε ένα όμορφο και νόστιμο σνακ σε μόνο 10 λεπτά!
Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :
Πρωτείνη υψηλής βιολογικής αξίας |
9 γρ. |
Σελήνιο |
30% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β2 |
20% των ημερήσιων αναγκών |
Φυλικό οξύ |
14% των ημερήσιων αναγκών |
Φώσφορο |
13% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β1 |
11% των ημερήσιων αναγκών |
Σίδηρος |
11% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β12 |
11% των ημερήσιων αναγκών |
Θρεπτικά Συστατικά (ανά μερίδα) | |
Θερμίδες | 150 Kcals |
Πρωτεΐνη | 9 γρ |
Λιπαρά | 6 γρ |
Υδατάνθρακας | 16 γρ |
Η Συνταγή
Μερίδες | 1 |
Συνολικός Χρόνος | 10 λεπτά |
Χρόνος Προετοιμασίας | 1 λεπτά |
Χρόνος Μαγειρέματος | 9 λεπτά |
Υλικά
- 1
αυγό
- 1 φ.
ψωμί του τοστ
- 1/2 κ.γ.
ελαιόλαδο
ή βούτυρο Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Ρίγανη ή άλλο μυρωδικό
(προαιρετικά)
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά τοποθετούμε την φέτα ψωμιού αφού έχουμε φτιάξει μία τρύπα
- Το αφήνουμενα πάρει χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά
- Σηκώνουμε τη φέτα, προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βούτυρο, τοποθετούμε το ψωμί από την άλλη πλευρά και βάζουμε το αυγό προσεκτικά μέσα στην τρύπα
Έξυπνο tip: Σε περίπτωση που το αυγό «περάσει» κάτω από το ψωμί, σπρώξτε το με μία σπάτουλα
- Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό) και καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι (ή μεγάλο πιάτο) για περίπου 3-4 λεπτά
Σερβίρουμε με μία μεγάλη σπάτουλα
Καλή όρεξη!