Άλλο ένα γεύμα που μας γλιτώνει το καθάρισμα. Το ψάρι μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού ή φέτα ψαριού
Η Συνταγή
Μερίδες | 2 |
Συνολικός Χρόνος | 20′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 15′ |
Θέση Φούρνου | Μεσαία |
Χρόνος Καθαρίσματος | 0! |
Υλικά
Σολομός
, 2 φιλέταΜπρόκολο
, 1 κεφάλι, κομμένο σε φουντάκιαΚαρότα
, 1 μεσαίο κομμένο σε λεπτές φέτεςΦρέσκο κρεμμυδάκι
, 1 σε φέτες (για γαρνίρισμα)Σόγια
, 2 κ.σ.Σησαμέλαιο
, 1 κ.σ.Τζίντζερ φρέσκο
, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 190C, στην ρύθμιση του αέρα.
- Σε ένα ταψί, τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα
Έξυπνο tip: Το αλουμινόχαρτο βοηθάει ως επιπλέον προστασία για να γλιτώσουμε το καθάρισμα του ταψιού - Βάζουμε το μπρόκολο και τα καρότα στο ταψί, πασπαλίζουμε το 1,5 κ.σ. σησαμέλαιο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες ή με τα χέρια μας (το καλύτερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά)
- Τοποθετούμε τον σολομό στη μέση (δέρμα προς τα κάτω), προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 κ.σ. λάδι και το πασαλείβουμε σε όλη την επιφάνεια. Αλατίζουμε.
- Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση φούρνου για 12 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τη σόγια και το φρέσκο κρεμμυδάκι στα λαχανικά και τον σολομό και ανακατεύουμε.
- Ξαναβάζουμε στον φούρνο για αλλα 2-3 λεπτά στη ρύθμιση grill (ή σε πολύ δυνατή ένταση και στην αντίσταση).
Καλή όρεξη!