Άλλο ένα γεύμα που μας γλιτώνει το καθάρισμα. Το ψάρι μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε άλλο φιλέτο ψαριού ή φέτα ψαριού

Η Συνταγή

Μερίδες 2
Συνολικός Χρόνος 20′
Χρόνος Προετοιμασίας 5′
Χρόνος Μαγειρέματος 15′
Θέση Φούρνου Μεσαία
Χρόνος Καθαρίσματος 0!

 

 

Υλικά

  • Σολομός, 2 φιλέτα
  • Μπρόκολο, 1 κεφάλι, κομμένο σε φουντάκια
  • Καρότα, 1 μεσαίο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 σε φέτες (για γαρνίρισμα)
  • Σόγια, 2 κ.σ.
  • Σησαμέλαιο, 1 κ.σ.
  • Τζίντζερ φρέσκο, 1 κ.γ. ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 190C, στην ρύθμιση του αέρα.
  2. Σε ένα ταψί, τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα
    Έξυπνο tip: Το αλουμινόχαρτο βοηθάει ως επιπλέον προστασία για να γλιτώσουμε το καθάρισμα του ταψιού
  3. Βάζουμε το μπρόκολο και τα καρότα στο ταψί, πασπαλίζουμε το 1,5 κ.σ. σησαμέλαιο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλες ή με τα χέρια μας (το καλύτερο εργαλείο για αυτή τη δουλειά)
  4. Τοποθετούμε τον σολομό στη μέση (δέρμα προς τα κάτω), προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 κ.σ. λάδι και το πασαλείβουμε σε όλη την επιφάνεια. Αλατίζουμε.
  5. Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση φούρνου για 12 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τη σόγια και το φρέσκο κρεμμυδάκι στα λαχανικά και τον σολομό και ανακατεύουμε.
  7. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για αλλα 2-3 λεπτά στη ρύθμιση grill (ή σε πολύ δυνατή ένταση και στην αντίσταση).

 

Καλή όρεξη!