Για αυτούς που αγαπούν το Πάσχα αλλά όχι τη κλασική μαγειρίτσα
Μία σούπα με κοτόπουλο και μανιτάρια, πολύ κοντά στη γεύση της μαγειρίτσας, που μπορεί κάλλιστα να γίνει μία κλασική επιλογή της εβδομάδας!
Η Συνταγή
Σερβίρει | 4 άτομα |
Συνολικός Χρόνος | 50′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 45′ |
Υλικά
- 1 μεγάλο
Κρεμμύδι
, ψιλοκομμένο - 1
Πράσο
, ψιλοκομμένο - 4 φλ.
Μανιτάρια
, κομμένα σε τέταρτα - 2 στήθη
Κοτόπουλο
, κομμένα σε μέγεθος «μπουκιάς» - 3 φλ. φυσικός
Ζωμός Κοτόπουλου
(ή 3 φλ. νερό και ένας κύβος κοτόπουλο) - 1/2 ματσάκι
φρέσκος Άνηθος
, ψιλοκομμένος - 1
Αυγό
- 4 κ.σ.
Ρύζι Basmati
- 4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
- Χυμός ενός
Λεμονιού
Αλάτι
&Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!
Οδηγίες
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε ακόμα 1 κ.σ. λάδι και τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.
- Με μία κουτάλα μετακινούμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στη περίμετρο της κατσαρόλας και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το μεταφέρουμε στη μέση της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε αλλάζοντας πλευρά όταν αρχίζει και ασπρίζει στις άκρες, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, τον χυμό μισού λεμονιού, τον άνηθο, το ρύζι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Κλείνουμε τη φωτιά και απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από το ζεστό μάτι.
- Για το αυγολέμονο: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό και τον χυμό μισού λεμονιού. Προσθέτουμε μια κουτάλα από το ζωμό του φαγητού (η οποία δεν πρέπει να είναι καυτή για να μην κόψει το αυγολέμονο) και επιστρέφουμε το μίγμα στη κατσαρόλα ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε τη μαγειρίτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε αναλόγως και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!