Αν σας έλεγε κανείς ότι θα φάτε κολοκυθάκι αλλά θα μοιάζει με μακαρονάδα… θα το πιστεύατε;

Σας παρουσιάζουμε τα… zoodles!

Τα zoodles (zuchini + noodles) είναι ζυμαρικά φτιαγμένα από κολοκυθάκια και μία εξαιρετική επιλογή για να αντικαταστήσουμε εξολοκλήρου ή εν μέρη τα ζυμαρικά αν:

  • Θέλουμε να αυξήσουμε την κατανάλωση λαχανικών με έξυπνους τρόπους (σε μικρά και μεγάλα παιδιά…)
  • Μας ενδιαφέρει να μειώσουμε τις θερμίδες ενός πιάτου
  • Έχουμε στόχο την μείωση υδατανθράκων στη διατροφή μας (Σημείωση: οι υδατάνθρακες δεν είναι κακοί αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορούμε εύκολα να ξεφύγουμε στη μερίδα)

Η Συνταγή

Μερίδες 1
Συνολικός Χρόνος 14′
Χρόνος Προετοιμασίας 2′
Χρόνος Μαγειρέματος 12′

 

Υλικά

  • 1 μεγάλο (~4 φλ. λωρίδες από) Κολοκυθάκι
  • 5-6 Μανιτάρια, κομένα στη μέση ή σε τέταρτα
  • 1 Φρ. κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Ρόδι
  • 30 γρ (1 σπιρτ.) Τυρί φέτα
  • 1 κ.γ. Θυμάρι
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής

Οδηγίες

  1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  2. Προσθέτουμε το λάδι, το θυμάρι, τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά
  3. Εντωμεταξύ με ένα peeler πατάτας, δημιουργούμε μακριές λωρίδες από κολοκυθάκι. Όταν φτάσουμε στα κουκούτσια, αλλάζουμε πλευρά και συνεχίζουμε.
  4. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά
  5. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  6. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ρόδι

Καλή όρεξη!