Το γλυκό που φτιάχνει τη διάθεση

Είστε λάτρεις του μήλου;

Αποθεώνετε τα γλυκά με σφολιάτα;

Προσέχετε τη διατροφή σας;

Βρήκαμε το γλυκό που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Σχετικά εύκολο στην εφαρμογή (ψέματα δεν θα πούμε, λίγη προσοχή την θέλει), προσφέρει γλύκα από τη μαρμελάδα μούρων, βιταμίνες από το μήλο, λίγη πρωτεΐνη από το τυρί κρέμα… ε και δεν θα το κρύψουμε, η ζύμη το κάνει «πραγματικό» γλυκό!

Την επόμενη φορά που θέλετε να φτιάξετε τη διάθεση κάποιου, προσφέρετε ένα μπουκέτο μήλα :-)

 

Η Συνταγή

 

Μερίδες 6
Συνολικός Χρόνος ~1 ώρα
Χρόνος Προετοιμασίας 20′
Χρόνος Μαγειρέματος ~30′
Θέση Φούρνου κάτω

 

Υλικά

  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 1 συσκευασία έτοιμης ζύμης για κρουασάν (ψυγείου) ή 1/2 σφολιάτα (κατάψυξης), (το μισό από 1 σακουλάκι)
  • 1,5 κ.σ. μαρμελάδα μούρων
  • 1 κ.σ. ελαφρύ τυρί κρέμα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
Tip:  Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
  2. Κόβουμε τα μήλα στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι με ένα κουταλάκι (ή με το ειδικό μηχάνημα) και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού
  3. Βάζουμε το μπολ στα μικροκύματα στη δυνατή ένταση, για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φέτες μήλου
  4. Σουρώνουμε με προσοχή
  5. Στο μεταξύ ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε μία τάβλα ελαφρώς αλευρωμένη
    Tip: Αν χρησιμοποιούμε ζύμη για κρουασάν, ενώνουμε τα κενά τσιμπώντας τη ζύμη
  6. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι και με έναν πλάστη (ή ένα μπουκάλι κρασιού) την ανοίγουμε μέχρι να γίνει πολύ λεπτή
  7. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 λωρίδες
    Tip: Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε έναν τροχό κοπής πίτσας
  8. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το τυρί κρέμα.
  9. Απλώνουμε λίγο μίγμα μαρμελάδας στην πρώτη λωρίδα και τοποθετούμε σε μία σειρά τις φέτες μήλου (διαλέγουμε τα πιο κόκκινα)..
  10. Διπλώνουμε τη σφολιάτα και με προσοχή τυλίγουμε δημιουργώντας το τριαντάφυλο. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο ή σε μία φόρμα για μεγάλα cupcakes/muffins/κεκάκια
  11. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες και τοποθετούμε στην κάτω θέση του φούρνου για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχει μαγειρευτεί η ζύμη (δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα)

Καλή όρεξη!