Απλό, Γρήγορο & Νόστιμο!
Το μυστικό σε μια σαλάτα είναι το dressing της. Ακόμα και η πιο βαρετή σαλάτα μπορεί να μετατραπεί σε μια ευχάριστη και λαχταριστή στιγμή αν «ντυθεί» με τα σωστά υλικά.
Για το βασικό dressing χρειαζόμαστε 3 βασικά υλικά:
Ελαιόλαδο
Όξινη ύλη
: Ξύδι απλό ή βαλσάμικο ή λεμόνιΜουστάρδα
, απλή ή πικάντικη για να δέσει το dressing
Και το μυστικό;;; Ένα βαζάκι
για να τα ανακατέψετε εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο!
Πειραματιστείτε προσθέτοντας, εκτός από αλάτι και πιπέρι, διάφορα μυρωδικά και γεύσεις της αρεσκείας σας, όπως ρίγανη, ψιλοκομμένο σκόρδο ή μπούκοβο.
Δοκιμάστε το σε ωμά, ψητά ή βραστά λαχανικά και ευχαριστηθείτε την καινούρια σας σαλάτα!
Η Συνταγή
Σερβίρει | Σαλάτα για 2 άτομα |
Χρόνος Προετοιμασίας | 1’ |
Συνολικός Χρόνος | 1’ |
Υλικά
- 2 κ.σ. Eλαιόλαδο
- 2κ.σ. Ξύδι, απλό
- 1κ.γ. Mουστάρδα τύπου dijon ή απλή
- Μία πρέζα Αλάτι, Πιπέρι και Ρίγανη (ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλετε)
Οδηγίες
- Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό καθαρό βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά (π.χ. βαζάκι μαρμελάδας ή μελιού)
- Κλείστε το καπάκι και αναδεύστε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.
Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Έξυπνα tips:
- Αν θέλετε να έχει πάντα διαθέσιμο ντρέσινγκ, φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα και αποθηκεύστε το βαζάκι στο ψυγείο μέχρι και για 1 εβδομάδα. Βγάλτε από το ψυγείο, χτυπήστε και είστε έτοιμοι!
- Tην πρώτη φορά που θα βάλετε το λάδι και το ξύδι στο βαζάκι, σημειώστε με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο το σημείο που χρειάζεται να γεμίσετε το βαζάκι για κάθε υλικό. Έτσι δεν θα χρειάζεται να μετράτε κάθε φορά που φτιάχνετε το dressing.