Απλά βήματα & Εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Θέλετε να φτιάξετε ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα για πολλούς; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και δε θα απογοητευτείτε.

 

Μας κάνει καλό επειδή προσφέρει:

Πρωτεΐνη άριστης βιολογικής αξίας 26 γρ
Βιταμίνη Α 88% ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη B1 79% ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη B6 32% ημερήσιων αναγκών
Νιασίνη 30% ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β2 20% ημερήσιων αναγκών
Σελήνιο 53% ημερήσιων αναγκών
Φώσφορος 27% ημερήσιων αναγκών
Ω-3 Λιπαρά 220mg

 

Θρεπτικά Συστατικά (ανά μερίδα)

Θερμίδες 404 Kcals
Λιπαρά 30 g
Υδατάνθρακες 6 g
Πρωτεΐνες 26 g

 

Η Συνταγή

Μερίδες 7
Χρόνος Προετοιμασίας 5′
Χρόνος Μαγειρέματος ~1 ώρα και 20′
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα και 30′

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα, χωρίς το ορατό λίπος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3-4 μεσαία καρότα

 

Μαρινάδα Υγρό Επάλειψης
1,5 κ.σ. ξερό δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο 4κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γ. αλάτι 4 κ.σ. ξύδι
1/2 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
0,5 κ.γ. πιπέρι 1 κ.σ. Μουστάρδα Dijon
2 κ.γ. μουστάρδα απλή 1,5 κ.σ. απλή Μουστάρδα
1 κ.γ. Μουστάρδα Dijon
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού

 

spala_1 spala_2

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 240C/460F.
  2. Ανακατέψτε τα υλικά για τη μαρινάδα και τρίψτε την πάνω στο χοιρινό. Αφήστε το κρέας σε ένα σκιερό μέρος στην κουζίνα για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά για το υγρό επάλειψης.
  4. Τεμαχίστε τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 3 cm) και το κρεμμύδι στα τέσσερα και απλώστε τα στον πάτο της γάστρας.
  5. Τοποθετήστε το χοιρινό πάνω από τα λαχανικά και βάλτε τη γάστρα σκεπασμένη, στη μεσαία θέση του φούρνου.
  6. Μετά από μία ώρα, βρέξτε το χοιρινό με το υγρό επάλειψης και αφήστε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά, χωρίς καπάκι.
  7. Επαναλάβετε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 65C/145F, περίπου άλλα δέκα λεπτά. Χρήσιμο Tip: ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του κρέατος.
  8. Βγάλτε το σκεύος από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να «ηρεμήσει» στον πάγκο της κουζίνας για περίπου 20 λεπτά.
  9. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο, προσθέστε το υπόλοιπο υγρό επάλειψης στη γάστρα και με ένα μπλέντερ χειρός, λιώστε τα λαχανικά της γάστρας. Χρήσιμο Tip: Σε αυτή την φάση τα καρότα και τα κρεμμύδια πρέπει να είναι πολύ μαλακά. Αν όχι, βράστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

** Σας προτείνουμε να το σερβίρετε μέσα σε μία όμορφη γάστρα! Συνοδέψτε το με καστανό ρύζι ή με κινόα!

spala_3 spala_4