Δείτε την νηστεία αλλιώς…
Θρεπτικό, εύκολο και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά!
Update: Μπορείτε να μαγειρέψετε τα μακαρόνια στο ίδιο σκεύος με τη σάλτσα, δείτε το βίντεο και τις σημειώσεις στη συνταγή! (αν τα θέλετε al dente, αποφύγετέ το)
Δείτε το βίντεο!
Μας κάνει καλό επειδή προσφέρει:
Βιταμίνες | |
Βιταμίνη Β3 |
31% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β1 |
31% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Κ |
25% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β2 |
23% των ημερήσιων αναγκών |
Φολικό Οξύ |
20% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β5 |
17% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β6 |
16% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Α |
15% των ημερήσιων αναγκών |
Ιχνοστοιχεία | |
Μαγγάνιο |
>100% των ημερήσιων αναγκών |
Σελήνιο |
96% των ημερήσιων αναγκών |
Φώσφορο |
35% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγνήσιο |
34% των ημερήσιων αναγκών |
Χαλκός |
29% των ημερήσιων αναγκών |
Σίδηρος |
23% των ημερήσιων αναγκών |
Ψευδάργυρος |
18% των ημερήσιων αναγκών |
Ασβέστιο |
17% των ημερήσιων αναγκών |
**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >15% των ημερήσιων αναγκών
Διατροφικές Πληροφορίες (ανά μερίδα) | |
Θερμίδες | 465 Kcals |
Λιπαρά | 15 γρ |
Υδατάνθρακες | 70 γρ |
Πρωτείνες | 19 γρ |
Η Συνταγή
Σερβίρει | 3 άτομα |
Συνολικός Χρόνος | 35′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 3′ |
Χρόνος Μαγειρέματος | 32′ |
Υλικά
- 1
πράσο
, ψιλοκομμένο - 2 φλ.
μανιτάρια
, κομμένα σε τέταρτα - 1/2 πακέτο (250γρ)
ζυμαρικά ολικής
, ιδανικά σπαγκέτι ή ταλιατέλες - 2/3 φλ. φρέσκος
άνηθος
, ψιλοκομμένος - 3 κ.σ.
κρέμα τυριού
(π.χ. Philadelphia light) - 1/4 φλ. τριμμένη
παρμεζάνα
ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί - 2 κ.σ.
ελαιόλαδο
- 1/2 φλ.
ζωμό λαχανικών
(ή 1/2 φλ. ζεστό νερό με 1/2 κύβο έτοιμου ζωμού λαχανικών) Λάδι τρούφας
για πασπάλισμα (προαιρετικό)

Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι (ή χαμηλή κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. λάδι και το πράσο. Σοτάρουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι το πράσο να μαλακώσει.
Tip: Αν δείτε το πράσο να μαραίνεται, προσθέστε λίγο νερό ή χρησιμοποιήστε ένα καπάκι για να κρατήστε την υγρασία του. - Προσθέτουμε ακόμα 1 κ.σ. λάδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ.
- Συγχρόνως σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια.
New Tip!: Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε τα ωμα μακαρόνια στο ίδιο σκεύος μαζί με 2 φλ. νερό και να αρχίσετε να ανακατεύετε απαλά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε επιπλέον καυτό νερό αν χρειαστεί.
- Αν δεν προσθέσατε τα μακαρόνια στο ίδιο σκεύος με τη σάλτσα, τα στραγγίζουμε από την άλλη κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στα λαχανικά.
Tip: Θυμηθείτε να κρατήστε λίγο από το νερό που βράσατε τα μακαρόνια. Μπορεί να χρειαστεί στο “δέσιμο” της σάλτσας - Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί επάλειψης, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά.
Tip: Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια για να δέσει η σάλτσα. - Πασπαλίζουμε με λάδι τρούφας.
Καλή όρεξη!