Έχετε αβοκάντο που παρα-ωρίμασαν; Φτιάξτε σάλτσα για ζυμαρικά!

Μία συνταγή απίστευτα θρεπτική και εύκολη. Έτοιμη μόνο σε 10 λεπτά προσφέρει 15γρ πρωτεΐνης, 13γρ φυτικές ίνες (50% των ημερήσιων αναγκών μας!) και αμέτρητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Περιμένουμε τη γνώμη σας!

Η Συνταγή

 

Μερίδες 1
Συνολικός Χρόνος 10′
Χρόνος Προετοιμασίας 3′
Χρόνος Μαγειρέματος 7′

 

Υλικά

  • 1 φλ. (~80γρ) Ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 1/2 μικρό (~90γρ) Αβοκάντο
  • 1 κ.σ. Pesto Βασιλικού
  • 2 κ.σ. στραγγιστό Γιαούρτι 2%
  • 1 κ.γ. σάλτσα Sriracha
  • 2-3 κ.σ. Χυμός λεμονιού
  • Μερικά φύλλα Ρόκας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι & αλάτι
Tip: Μπορείτε να ετοιμάζετε τα υλικά κατά τη διάρκεια της συνταγής!

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  2. Εντωμεταξύ, στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτουμε το αβοκάντο, το γιαούρτι, το pesto, τον χυμό λεμονιού και τη sriracha και τα πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα
  3. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, τα προσθέτουμε στο πιάτο και ανακατεύουμε
    Tip: Αν η σάλτσα είναι πολύ πηκτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά
  4. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα ρόκας, προσθέτουμε πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον λεμόνι

Καλή όρεξη!