Δείτε τις φακές… αλλιώς…
Αγαπάτε τις φακές αλλά κουραστήκατε τις σούπες;
Θέλετε να αγαπήσετε τις φακές αλλά δε βρίσκετε τη σωστή συνταγή;
Σας έχουμε τη λύση!
Σας παρουσιάζουμε μία από τις αγαπημένες μας συνταγές:
- με μόνο 300 θερμίδες
- χορταστική & νόστιμη
- πλούσια σε φυτικές ίνες (70% των ημερήσιων αναγκών μας)
- και εντυπωσιακά πολλά θρεπτικά συστατικά
Μας μας αρέσει είτε ως κυρίως είτε ως συνοδευτικό σε κοτόπουλο ή ψητό σολομό.
Η συνταγή μας είναι εύκολη, απλή και… ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα!
Ολοκληρώστε το γεύμα σας με 2-3 κ.σ. κατίκι Δομοκού το οποίο ισορροπεί τις γεύσεις του πιάτου εμπλουτίζοντάς το με ασβέστιο, βιταμίνη D και φώσφορο.
Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :
Βιταμίνες |
|
Φολικό Οξύ |
72% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β1 |
40% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Κ |
37% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη C |
32% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Β6 |
24% των ημερήσιων αναγκών |
Βιταμίνη Α |
23% των ημερήσιων αναγκών |
Ιχνοστοιχεία | |
Μαγγάνιο |
64% των ημερήσιων αναγκών |
Φώσφορο |
36% των ημερήσιων αναγκών |
Μαγνήσιο |
31% των ημερήσιων αναγκών |
Σίδηρος |
30% των ημερήσιων αναγκών |
Κάλιο |
25% των ημερήσιων αναγκών |
Χαλκός |
22% των ημερήσιων αναγκών |
Ψευδάργυρος |
23% των ημερήσιων αναγκών |
Άλλα στοιχεία | |
Φυτικές Ίνες |
74% των ημερήσιων αναγκών |
Φυοστερόλες |
12 mg |
**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >20% των ημερήσιων αναγκών
Διατροφική Ετικέτα | |
Θερμίδες | 300 Kcals |
Λιπαρά | 4 γρ |
Υδατάνθρακες | 50 γρ |
Φυτικές Ίνες | 18 γρ |
Πρωτείνες | 17 γρ |
Η Συνταγή
Σερβίρει | 2 άτομα (ή 4 ώς συνοδευτικό) |
Συνολικός Χρόνος | 40′ |
Χρόνος Προετοιμασίας | 5 ‘ |
Χρόνος Μαγειρέματος | ~35′ |
Υλικά
- 1/2 φλ.
Φακές
- 4 κ.σ.
Κινόα
(ή ρύζι Basmati) - 1/2
Κρεμμύδι ξηρό
(λευκό ή κόκκινο), σε κυβάκια - 2
Φρέσκα Κρεμμυδάκια
- 8-10
Τοματίνια
(ή 1 μέτρια ντομάτα χωρίς τα σπόρια - 1 κ.σ.
Μουστάρδα με σποράκια
- 1 κ.σ.
Μουστάρδα απλή
- 4 κ.σ.
Ξύδι
- 2 κ.γ.
Λάδι τρούφας
(ή ελαιόλαδο) - 1
Δάφνη
Αλάτι & Πιπέρι
Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή
Οδηγίες
- Σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε περίπου 2 φλ. νερό και τοποθετούμε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Έξυπνο tip: Για να κερδίσετε χρόνο, χρησιμοποιήστε νερό από βραστήρα. - Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε τη δάφνη, το ξηρό κρεμμύδι και τις φακές. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν.
- Συγχρόνως, προετοιμάζουμε τα λαχανικά κόβοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και τα τοματίνια σε τέταρτα.
- Μετά από 20 λεπτά βρασίματος, προσθέτουμε το κινόα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει άλλα 15 λεπτά, μέχρι οι φακές να έχουν μαλακώσει και το κινόα να έχει μαγειρευτεί πλήρως.
- Σουρώνουμε και αφήσουμε να στραγγίξουν για 2 λεπτά.
- Σε ένα πιάτο προσθέτουμε τα δύο είδη μουστάρδας, το ξύδι, τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις φακές με το κινόα και ανακατεύουμε απαλά.
- Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο (ή λάδι τρούφας) και σερβίρουμε.
Tip: Δοκιμάστε το με λίγο Κατίκι Δομοκού ή άλλο κατσικίσιο τυρί.
Καλή όρεξη!