Δείτε τις φακές… αλλιώς…

 

Αγαπάτε τις φακές αλλά κουραστήκατε τις σούπες;

Θέλετε να αγαπήσετε τις φακές αλλά δε βρίσκετε τη σωστή συνταγή;

Σας έχουμε τη λύση!

Σας παρουσιάζουμε μία από τις αγαπημένες μας συνταγές:

  • με μόνο 300 θερμίδες
  • χορταστική & νόστιμη
  • πλούσια σε φυτικές ίνες (70% των ημερήσιων αναγκών μας)
  • και εντυπωσιακά πολλά θρεπτικά συστατικά

Μας μας αρέσει είτε ως κυρίως είτε ως συνοδευτικό σε κοτόπουλο ή ψητό σολομό.

Η συνταγή μας είναι εύκολη, απλή και… ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα!

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με 2-3 κ.σ. κατίκι Δομοκού το οποίο ισορροπεί τις γεύσεις του πιάτου εμπλουτίζοντάς το με ασβέστιο, βιταμίνη D και φώσφορο.

Μας κάνει καλό επειδή περιέχει :

Βιταμίνες
Φολικό Οξύ 72% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β1
40% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Κ 37% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη C
32% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Β6 24% των ημερήσιων αναγκών
Βιταμίνη Α
23% των ημερήσιων αναγκών
Ιχνοστοιχεία
Μαγγάνιο 64% των ημερήσιων αναγκών
Φώσφορο 36% των ημερήσιων αναγκών
Μαγνήσιο 31% των ημερήσιων αναγκών
Σίδηρος 30% των ημερήσιων αναγκών
Κάλιο 25% των ημερήσιων αναγκών
Χαλκός 22% των ημερήσιων αναγκών
Ψευδάργυρος 23% των ημερήσιων αναγκών
Άλλα στοιχεία
Φυτικές Ίνες 74% των ημερήσιων αναγκών
Φυοστερόλες 12 mg

 

**Αναφέρονται όλα τα θρεπτικά συστατικά που πληρούν >20% των ημερήσιων αναγκών

 

Διατροφική Ετικέτα
Θερμίδες 300 Kcals
Λιπαρά 4 γρ
Υδατάνθρακες 50 γρ
      Φυτικές Ίνες 18 γρ
Πρωτείνες 17 γρ

 

Η Συνταγή

 

Σερβίρει 2 άτομα (ή 4 ώς συνοδευτικό)
Συνολικός Χρόνος 40′
Χρόνος Προετοιμασίας 5 ‘
Χρόνος Μαγειρέματος ~35′

 

 

Υλικά

  • 1/2 φλ. Φακές
  • 4 κ.σ. Κινόα (ή ρύζι Basmati)
  • 1/2 Κρεμμύδι ξηρό (λευκό ή κόκκινο), σε κυβάκια
  • 2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • 8-10 Τοματίνια (ή 1 μέτρια ντομάτα χωρίς τα σπόρια
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα με σποράκια
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα απλή
  • 4 κ.σ. Ξύδι
  • 2 κ.γ. Λάδι τρούφας (ή ελαιόλαδο)
  • 1 Δάφνη
  • Αλάτι  & Πιπέρι
Fakosalata prep Food Method
Tip: Σας προτείνουμε να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν ξεκινήσετε την συνταγή

Οδηγίες

  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε περίπου 2 φλ. νερό και τοποθετούμε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
    Έξυπνο tip: Για να κερδίσετε χρόνο, χρησιμοποιήστε  νερό από βραστήρα.
  2. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε τη δάφνη, το ξηρό κρεμμύδι και τις φακές. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν.
  3. Συγχρόνως, προετοιμάζουμε τα λαχανικά κόβοντας το φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και τα τοματίνια σε τέταρτα.
  4. Μετά από 20 λεπτά βρασίματος, προσθέτουμε το κινόα.
  5. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει άλλα 15 λεπτά, μέχρι οι φακές να έχουν μαλακώσει και το κινόα να έχει μαγειρευτεί πλήρως.
  6. Σουρώνουμε και αφήσουμε να στραγγίξουν για 2 λεπτά.
  7. Σε ένα πιάτο προσθέτουμε τα δύο είδη μουστάρδας, το ξύδι, τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις φακές με το κινόα και ανακατεύουμε απαλά.
  8. Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο (ή λάδι τρούφας) και σερβίρουμε.
    Tip: Δοκιμάστε το με λίγο Κατίκι Δομοκού ή άλλο κατσικίσιο τυρί.

Food Method Fakosalata 2

Καλή όρεξη!